Păianjenul periculos descoperit în Moldova, ar fi fost adus din Italia. Video

O femelă de păianjen Cheiracanthium punctorium, numit şi „păianjenul cu sac galben”, a fost descoperită pe malul pietros al râului Nistru, în localitatea Ghidirim din raionul Rîbnița. Potrivit specialiștilor, acest tip de păianjen face parte din grupul celor mai otrăvitori din lume.

separator
„Acești păianjeni trăiesc în păduri dense, în păduri, unde sunt mulți arbuști și iarbă de până la jumătate de metru în înălțime”, a spus Sergiu Pănuța, doctor în biologie, în cadrul unei emisiuni.

,,În timpul depunerii ouălor, femela devine foarte agresivă, însă acești paianjeni nu atacă primii niciodată”, spune biologul. Specialistul consideră că păianjenul a fost adus în Moldova din Italia. Și s-a obișnuit cu clima de la noi, aridă și secetoasă din ultimii ani.

Păianjenul este mic (aproximativ 1 cm în lungime). Mușcătura sa este foarte dureroasă, nu dispare mult timp, și dezvoltă o rană mare locul mușcăturii.

Din păcate, nu există protecție absolută împotriva păianjenilor otrăviți. Principalul lucru este să eviți locurile lor de viețuire – plantațiile, iarba înaltă. Și în cazul unei mușcături – contactați imediat un medic. Vezi în videoul de mai jos, cum îl poți identifica:

sursa: www.point.md

Emoțiile unei fetițe care a plecat din Moldova, dar îi este dor de prietenii săi care au rămas în țară. Video
Articolul anterior
Video! The Motans și Irina Rimes au lansat o nouă piesă împreună
Articolul următor
Alte articole interesante