Palme D’Or la Cannes și-a ales câștigătorii! Află cine sunt

LA-VIE1Cel mai prestigios Festival de Film din lume și-a desemnat aseară câștigătorii. Premiul Palme D’Or a fost câștigat de un film francez ce spune povestea de dragoste dintre două femei, în vreme ce americanii au punctat la alte categorii prin filme precum „Nebraska” sau „Inside Llewyn Davis”.

separator

Filmul de trei ore al lui Abdellatif Kechiche, „La Vie D’Adele”, este bazat pe o nuvelă franțuzească și spune povestea de amor dintre două tinere studente la o universitate din Lille. Filmul include scene de sex și a fost considerat revoluționar de către critici, iar cea mai lungă scenă de sex are 10 minute.

27cannesside-web-articleLargePelicula fraților Joel și Ethan Cohen, „Inside Llewyn  Davis” a câștigat Marele Premiu al Festivalului, iar actrița Benerice Bejo a fost desemnată cea mai buna actriță în rol principal pentru prestația ei din pelicula „The Past”, regizată de Asghar Farhadi. Marea surpriză a fost la categoria actor în rolul principal, unde premiul i-a revenit veteranului Bruce Dern pentru „Nebraska”.

Lista întreagă a câștigătorilor este:

Palme d’Or: “Blue Is the Warmest Color”, Abdellatif  Kechiche

Cel mai bun regizor: Amat Escalante, “Heli”

Cea mai bună actriță în rol principal: Berenice Bejo in “The Past” de Asghar  Farhadi

Cel mai bun actor în rol principal: Bruce Dern in “Nebraska” de Alexander Payne

Cel mai bun scenariu: Jia Zhangke pentru “A Touch of Sin”

Marele Premiu: “Inside Llewyn  Davis,” de Joel and Ethan Coen

Premiul juriului: “Like Father Like Son”, de Hirokazu Koreeda

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t0NGcfesIL4

Maia Sandu va merge în Găgăuzia pentru a planta copaci

Preşedintele Maia Sandu va participa sâmbătă la o acţiune de plantare a copacilor care va avea loc în autonomia găgăuză.

Maia Sandu merge să planteze copaci în Găgăuzia

Acest lucru a fost anunţat de secretarul de presă al preşedintelui, Irina Gotişan, transmite Infotag.

Campania de plantare face parte din Programul naţional de extindere şi refacere a pădurilor şi se desfăşoară în toată ţara, iar cetăţenii, agenţii economici şi autorităţile publice sunt încurajaţi să participe, a menţionat Gotişan. 

Potrivit ei, preşedintele nu are programate întâlniri cu conducerea Găgăuziei, astfel că vizita este „o manifestare a unei poziţii civice de îmbunătăţire a calităţii mediului şi de atenuare a efectelor schimbărilor climatice în Moldova”. 

Fotografii uimitoare surprinse în Moldova! În țara noastră au sosit lebede și rațe sălbatice

Pentru că e anotimpul reînvierii și toate păsările migratoare se reîntorc pe meleagurile moldave, Inspectoratul pentru Protecția Mediului a publicat o serie de fotografii rare cu păsări, surprinse la Cantemir.

Imagini rare cu lebede și rațe sălbatice, surprinse la CantemirPoza: Facebook/Inspectoratul Pentru Protecția Mediului

Din aceste fotografii se poate observa că un stol de rațe sălbatice aterizează pe malul unui lac, unde se află deja câteva lebede, transmite diez.md.

Mai jos regăsiți câteva dintre aceste fotografii.

Cutremur puternic la granița dintre Turcia și Iran

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,6, a avut loc vineri dimineață la granița dintre Turcia și Iran. Seismul a fost resimțit în ambele țări.

Cutremur puternic la granița dintre Turcia și Iran

Cutremurul s-a produs la 14 km față de Khvoy, provincia Azerbaidjanul de Vest, din Iran, zonă apropiată de frontiera cu Turcia, potrivit U.S. Geological Survey și Digi24.ro.

Turcia încă se confruntă cu consecințele cutremurelor devastatoare din februarie care au lovit partea de sud și care au provocat aproape 50.000 de morți.

Joi, un cutremur s-a produs în sud-estul Turciei, în aceeaşi zonă devastată de cutremure la începutul lunii februarie.

Seismul, cu magnitudinea 5,3, a avut epicentrul în provincia Kahramanmaras, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul seismelor recente, a precizat Autoritatea pentru managementul dezastrelor AFAD. Un reporter DPA aflat în oraşul Gaziantep a relatat că a resimţit vibraţii puternice.

Pe 6 februarie, un seism cu magnitudinea 7,7 a fost urmat la doar o oră de un alt cutremur cu magnitudinea 7,6, care a zdruncinat sud-estul Turciei şi nordul Siriei. În total, aproape 57.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar milioane au rămas fără locuinţe.

Salată cu pui, ridichii și castraveți
Articolul anterior
Apariția excesului de piele după slăbire
Articolul următor