Până în 20 august, toate școlile și grădinițele din Chișinău trebuie să facă public graficul și modelul după care vor activa

Începând cu ziua de azi, 17 august, grădinițele private din Capitală se redeschid, în acest sens, primarul Capitalei a îndemnat atât responsabilii, cât și părinții, să fie atenți și precauți.

separator

Ion Ceban a declarat că instituțiile preșcolare private se vor redeschide doar în cazul în care toate regulile vor fi respectate cu strictețe.

”Rog atât cadrele didactice, angajații, dar și părinții să fie maxim precauți și responsabili. Este vorba de sănătatea tuturor și, cel mai important, a copiilor noștri.

Se admite redeschiderea, în cazul corespunderii condițiilor de desfășurare a activității instituției cu prevederile instrucțiunii în contextul pandemiei COVID-19, precum și după coordonarea cu Centrul de Sănătate Publică Chișinău și cu structura teritorială Chișinău a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

În scopul pregătirii către reluarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de educație timpurie publice, Direcția generală educație, tineret și sport în comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate vor organiza în perioada 17-20 august instruiri online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău, privind măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin infecția cu COVID-19 măsurile restrictive vor fi revizuite.

Amintesc, până în data de 20 august toate instituțiile educaționale trebuie să facă public graficul și modelul după care vor activa”, a declarat edilul pe o rețea de socializare, potrivit www.stiri.md.

Adresele din sectoarele Capitalei unde vor fi deschise iarmaroace școlare
Articolul anterior
Alimente care contribuie la reducerea inflamaţiei din organism
Articolul următor
Alte articole interesante