Până în 2025, numărul pensionarilor din Moldova va depăși numărul cetățenilor care muncesc

În ianuarie 2019, în Moldova, la 901 mii de cetățeni muncitori reveneau 703 mii pensionari. Iar acest lucru în ciuda faptului că aceste 900 de mii includ aproximativ 170 de mii de pensionari lucrători.

separator
„Pe baza dinamicii actuale, până în 2025, numărul pensionarilor din Moldova va depăși numărul cetățenilor care lucrează. O astfel de povară demografică va atrage după sine o catastrofă socială ireversibilă”, susțin unii experți, potrivit point.md.

„O țară în care oamenii sunt principala resursă economică nu va mai putea menține infrastructura socială minimă necesară. Se poate doar ghici despre consecințele posibile: închiderea școlilor și spitalelor, creșterea vârstei de pensionare, reducerea programelor de sprijin pentru segmentele de populație social-vulnerabile, etc. la rândul său, nu va crește decât fluxul populației active și cu capacitate corporală. Aceasta nu este o perspectivă vagă și îndepărtată, dacă autoritățile vor continua să ignore problemele țării. Deja în următorii ani, o astfel de degradare generală va deveni ireversibilă”.

Un abator ilegal, descoperit de poliție la Fălești. Condiții insalubre
Articolul anterior
Atelier – Alege îngrijirea sănătoasă a tenului împreună cu Vichy
Articolul următor
Alte articole interesante