Pandemia a redus drastic numărul de turişti la cetatea Soroca

Cetatea Soroca e pustie. Aceasta și-a redeschis luna trecută porţile, dar pandemia a redus drastic numărul vizitatorilor: sunt cu aproape 80 la sută mai puţini faţă de anul trecut.

separator

Vizitatorilor li se verifică temperatura la intrare, iar accesul se face doar cu mască şi după dezinfectarea mâinilor. Familia Turea locuieşte la Râşcani.

„Am venit să le arătăm fetelor obiectivele turistice ale Republicii Moldova. Astfel, ele pot să călătorească în trecut şi le povestim despre acest loc frumos”, a menţionat Maşa Turea, vizitatoare.

„Îmi place mult cetatea”, a spus Varvara Turea, vizitatoare.

Vizitatorii au aşteptat cu sufletul la gură redeschiderea obiectivului turistic:

„Cetatea este cunoscută ca cele cinci degete, adică este foarte cunoscută, dar oricum când vii tot timpul găseşti ceva nou”. „Am venit cu nepoţeii să le arăt cetatea, că ei sunt de la Chişinău”.

Ghidul de la Cetate speră ca numărul turiştilor să mai crească în perioada următoare.

„De la 20 până la 50 în weekend. În zilele obişnuite 5, 10, 15 persoane. Suntem în aşteptare ca să se stabilizeze lucrurile, să intre în albia normală şi să avem şi noi parte de turişti, inclusiv de turişti veniţi din străinătate”, a declarat Victor Botnaru, ghidul Cetăţii Soroca.

Intrarea este de 5 lei pentru elevi şi 10 pentru adulți, iar programul de vizitare este de miercuri până duminică.

sursa: www.publika.md

Peste 9.000 de moldoveni s-au vindecat de Covid-19
Articolul anterior
Părinții din Bălți au lansat o petiție prin care cer redeschiderea grădinițelor
Articolul următor
Alte articole interesante