Pandemia a sistat temporar activitatea sălilor de sport, dar nu și dorința tinerilor luptători din țara noastră pentru noi reușite și performanțe

Chiar dacă sunt prinși în plasa pandemiei și a măsurilor restrictive, tinerii campioni din țara noastră continuă să persevereze pentru a-și menține condiția fizică, nivelul bun de energie și motivația pentru noi succese. ,,Lion Club Ialoveni” este cea de-a zecea filială deschisă în 2018 în țara noastră, unde se antrenează zilnic viitorii campioni.

separator
Sala de sport a fost deschisă datorită inițiativei băștinașului Vitalie Florea și cu susținerea președintelui Octavian Orheianu, care au venit cu propunerea de a crea ,,Lion Club Ialoveni”, filială a Clubului ,,Lion Fight Academy”. Acțiunea are scopul de a promova un mod sănătos de viață și a crește noi generații de campioni.

Cristian Drobot este antrenorul care zilnic pregătește luptători de la cea mai fragedă vârstă: de la 4 ani până la vârsta de 40 ani, dar și fete care tind să se dezvolte fizic și să obțină premii de frunte.

Antrenorul spune că vârsta nu este un impediment pentru a obține succese, iar tinerii și adulții ce se antrenează zi de zi sunt dovada faptului. La doar 22 de ani, Cristian Drobot este deținătorul cupei Republicii Moldova și cupei mondiale la kickboxing. Antrenorul originar din orașul Ialoveni a participat la numeroase campionate la nivel internațional obținând trofee.

Unul din factorii care contribuie la o viață armonioasă și sănătoasă este educația, astfel scopul antrenorului este educarea noii generații pentru a duce un mod de viață sănătos și echilibrat.

Luptătorii au participat la diferite competiții naționale și internaționale, precum campionatul Republicii Moldova la kickboxing, campionatul Republicii Moldova la taekwon-do, unde au obținut succese remarcabile.

Tinerii sportivi afirmă că sportul pentru ei reprezintă viață și energie, de aceea este important ca zilnic să se antreneze, atât pentru a progresa cât și pentru a se perfecționa. De asemenea, băieții au depus multă muncă și s-au arătat la un nivel foarte înalt pe 30 ianuarie-2 februarie la campionatul Muaythai din Lituania unde am ocupat locuri de frunte.

Din cauza stării de urgență declarată în Republica Moldova, în legătură cu situația epidemiologică creată, a fost sistată activitatea clubului sportiv Lion Club, astfel campionatele la care urmau să participe băieții au fost anulate. Mai mult decât atât, programele de antrenament ale sportivilor au fost sistate.

Totuși, tinerii nu se lasă învinși. Cristian Drobot a specificat că, din cauza pandemiei, băieții continuă să se antreneze, dar în condiții casnice.

,,Mini-vacanța este benefică pentru a ne perfecționa pe noi înșine, pentru a ne aduna gândurile și ideile, dar și pentru a crea noi programe de antrenament. Pe viitor, este planificat campionatul Republicii Moldova și, reieșind din rezultatele acestui campionat, vor avea loc preselecții prentru campionatul european si cel mondial”, menționează antrenorul Cristian Drobot, cel pentru care cheia succesului nu este doar talentul, ci și munca asiduă, voința si devotamentul. Doar combinându-le sportivii vor atinge cele mai înalte performanțe.

Tinerii campioni abia așteaptă să revină în sala de sport pentru o doză bună de energie și antrenamente zilnice.

Autor: Negora Ursu

Ministerul Educației a aprobat structura anului de studii 2020-2021
Articolul anterior
Video. Doi șoferi drogați vor fi documentați penal pentru ultragierea polițiștilor
Articolul următor
Alte articole interesante