Panică în rândul adolescenților! TikTok a picat în toată lumea

Rețeaua TikTok a picat joi timp de o oră. Mii de utilizatori din întreaga lume au fost în imposibilitatea de a accesa aplicația, anunță mediafax.ro.

Potrivit DownDetector, problemele au început în jurul orei 10.40 BST și au afectat utilizatorii la nivel global.

Peste 8.363 de rapoarte au fost înregistrate pe DownDetector din Marea Britanie, 21.969 pe site-ul din SUA și 1.342 pe versiunea australiană a site-ului.

Deși motivul întreruperii rămâne neclar, dintre cei care au raportat probleme în Marea Britanie, 90% au spus că au avut probleme cu aplicația, 10% cu serverul și 1% cu comentariile.

Mai mulți utilizatori frustrați au intrat pe Twitter pentru a discuta despre întrerupere.

O cercetare recentă a arătat că britanicii cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani petrec în medie 57 de minute pe zi uitându-se la TikTok, mai mult decât la televizor. Ofcom a constatat că această grupă de vârstă petrece acum mai puțin de o oră (53 de minute) pe zi urmărind canalele TV tradiționale, cu două treimi mai puțin în zece ani.

În schimb, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani continuă să urmărească programele TV programate timp de 5 ore și 50 de minute în medie pe zi – în ușoară creștere față de deceniul precedent.

La această oră, TikTok pare să fie din nou online.

Un reputat avocat din Moldova s-a stins din viață

Uniunea Avocaților anunță despre trecerea în neființă a colegei lor, avocata Aurelia Bagrin, scrie telegraf.md.

”În numele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor. Suntem alături de ei, oferindu-le susținerea noastră necondiționată și sentimente de profundă compasiune. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace”, este mesajul semnat de către Dorin POPESCU, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Aurelia Bagrin a deținut o diplomă de master în Drept. Ea a fost consilier juridic la Centrul de Drept al Avocaților și coordonatoarea proiectului “Ajutor Decentralizat pentru Refugiații Ucraineni”, implementat cu sprijinul Oxfam.

.

10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare

Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Muncii și Protecției Sociale în contextul în care pe 9 mai este marcată Ziua Europei, aceasta fiind zi de sărbătoare nelucrătoare.

MMPS menționează că au parvenit mai multe solicitări din partea angajatorilor și salariaților. Anul trecut, bugetarii s-au bucurat de o mini-vacanță, întrucât data de 8 mai a căzut luni și a fost declarată zi de odihnă, prin hotărâre de Guvern, anunță IPN.md.

„Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi nelucrătoare. În același timp, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare, conducătorii unităților din sectorul real al economiei sunt în drept să transfere zilele de repaus sau de lucru în alte zile, după consultarea reprezentanților salariaților”, precizează instituția.

În Republica Moldova zile de sărbătoare nelucrătoare sunt: 1 ianuarie – Anul Nou; 7 și 8 ianuarie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil vechi); 8 martie – Ziua internațională a femeii; a doua zi de Paști (luni) conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămână după Paști ( Paștile Blajinilor); 1 mai – Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii; 9 mai – Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei; 9 mai – Ziua Europei; 27 august – Ziua Independenței; 31 august – sărbătoarea „Limba noastră cea română”; 25 decembrie – Nașterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil nou); ziua Hramului bisericii din localitate, declarată în modul stabilit de consiliul local al municipiului, orașului, comunei, satului.

Cod Galben de inundații la Nistru! Avertizările hidrologilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 25 aprilie, Cod Galben de inundații în lacul de acumulare Dubăsari, râul Nistru.

Potrivit hidrologilor, în legătură cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari (râul Nistru) până la 1.050 m3/s, în intervalul 25-29 aprilie, pe sectorul orașului Dubăsari – orașul Grigoriopol se vor menține nivelurile înalte, transmite Știri.md

De asemenea, se menționează că pe sectorul orașului Grigoriopol până la gura de vărsare va continua creșterea nivelului apei cu 0.50-1.10 m, față de nivelul din 25 aprilie (ora 08:00).

În acest sens, hidrologii avertizează că în locurile joase va avea loc ieșirea apei în luncă și este posibilă subinundarea terenurilor agricole.

Astfel, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează populația să fie prudentă. 

Simona Halep nu va mai juca tenis tot anul. Anunțul făcut de sportivă
Articolul anterior
Harry şi Meghan sunt ”foc și pară”: copiii lor NU vor primi titlul de Alteță Regală
Articolul următor