Panică pe rețele în urma unei postări despre cadavrul unei femei presupusă a fi violată lângă parcul Râșcani. Ce spune Poliția

Panică pe o rețea de socializare din cauza unei postări în care se vorbește despre cadavrul unei femei presupusă a fi violată lângă parcul Râșcani.

Postarea anonimă a pus pe jar internauții, după ce în text se găseau detaliile unei presupuse crime iar autorul postării ar fi acuzat Poliția că ascunde cazul.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a negat cele scrise în postare și a venit cu o informație oficială privind cadavrul găsit, scrie www.stiri.md.

„Apelul la serviciul de urgență a survenit la data de 25 mai de la un trecător de pe strada Nicolae Dimo din sectorul Râșcani al Capitalei, care a comunicat că lângă parcul Râșcani, în apă este un cadavru.

La fața locului imediat s-au deplasat grupa operativă și medicul legist, care au stabilit că cadavrul îi aparține unei femei de 44 de ani. 

Aceasta s-a dovedit a fi decedată de trei zile.

Pe corpul neînsuflețit nu au fost depistate semne de moarte violentă.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru a fi stabilite toate circumstanțele”, a declarat Stati.

Poliția investighează motivul care ar fi dus femeia la acest gest.

În acest context îndemnăm oamenii să se abțină din a scrie pe rețelele de socializare informații neconfirmate sau care trezesc suspiciuni și panică în societate. 

O grădiniță din Cahul a fost modernizată cu ajutorul Japoniei

Grădinița „Spicușor” nr. 14, din municipiul Cahul, a fost modernizată cu sprijinul financiar al Guvernului Japoniei, prin intermediul programulu „Kusanone”.

Grădinița Spicușor din Cahul a fost modernizată cu ajutorul Japoniei

Grantul în mărime de 86,9 mii de dolari a fost utilizat pentru realizarea lucrărilor de termoizolare a pereților exteriori și renovarea zonei orb, schimbarea sistemului de ventilare în bucătărie și dotarea acesteia cu echipamentele și mobilierul necesar pentru prelucrarea și procesarea alimentelor, transmite ipn.md.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Japoniei, proiectul a contribuit la sporirea siguranței și protecția sănătății celor 335 de copii, 52 de educatori și personal tehnic din grădiniță, și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a menționat că a participat la Adunarea „Moldova Europeană”, desfășurată duminica trecută la Chișinău, unde a simțit o puternică energie pozitivă. În context, e sigur că Republica Moldova va depăși obstacolele și se va integra în mainstream-ul european. „Ce bine este ca acești copii să trăiască cu așteptări mari pentru viitorul național!”, a adăugat ambasadorul japonez.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6.9 milioane de dolari pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

Ploaie cu grindină la Sîngerei. Mai multe culturi au fost distruse

Mai multe culturi au avut de suferit pe urma unei ploi cu grindină din raionul Sângerei.

Ploaie cu grindină la Sîngerei: Ce culturi au fost afectate

Precizăm că meteorologii au emis cod galben de furtună pentru întreaga țară. Pe lângă Sângerei, grindină a mai căzut și în localități din raioanele Telenești, Florești, Hâncești și altele, transmite tvn.md.

Procurorii olandezi au confiscat un teren de lângă Amsterdam, care aparține fostului ginere al lui Vladimir Putin

Procurorii olandezi au confiscat un teren de lângă Amsterdam, care aparține fostului ginere al lui Vladimir Putin, scrie The Guardian, citând date dintr-o anchetă.

Steag ucrainean pe terenul deținut de ginerele lui Putin în Olanda

Procurorii olandezi au confiscat un teren al fostului ginere al lui Vladimir Putin. Foto Profimedia

Terenul din Duivendrecht este deținut de Jorrit Faassen, un om de afaceri olandez care a fost căsătorit cu Maria Vorontsova, fiica mai mare a președintelui rus, scrie Adevarul.

O înregistrare în cartea funciară olandeză arată că terenul a fost confiscat la 12 mai de către parchetul național pentru infracțiuni financiare, economice și de mediu. Agenția este responsabilă pentru aplicarea respectării sancțiunilor.

Documentele de cadastru olandeze arată că terenul a fost confiscat în cadrul unei anchete penale.

Potrivit lui Heleen over de Linden, avocat și expert în sancțiuni, sechestrul indică faptul că Faassen ar putea fi ținta unei investigații, deși motivul exact al sechestrului nu poate fi stabilit din documentele publice. Procurorii olandezi nu au comentat motivul confiscării sau dacă Faassen a fost investigat.

Ancheta a fost efectuată de Follow the Money, The Guardian și Proekt Media, un site rus de investigații.

Faassen, care locuiește la Moscova, ar fi fost interogat recent de autoritățile de pe aeroportul Schiphol când a zburat în Țările de Jos, a informat joi Proekt Media, citând o sursă care îl cunoaște pe Faassen.

Potrivit raportului, persoana a spus că anchetatorii l-au interogat pe Faassen sub suspiciunea de „evaziune de sancțiuni” și i-au confiscat laptopul și telefonul mobil. S-a întors repede la Moscova, a spus persoana.

Faassen nu a răspuns la apeluri telefonice sau a trimis întrebări prin e-mail de la Guardian despre confiscarea terenului sau despre incidentul raportat de la Schiphol.

Bunurile celor două fete ale lui Putin, trecute pe lista de sancțiuni a UE

Ambele fiice adulte ale lui Putin, Maria și Katerina, au fost adăugate pe listele de sancțiuni ale UE și SUA în aprilie 2022, la scurt timp după ce Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei. Faassen nu face obiectul niciunei sancțiuni în SUA, UE sau Marea Britanie.

Faassen s-a căsătorit cu Vorontsova în 2008, dar se spune că cei doi au divorțat. Cuplul are împreună un fiu în vârstă de 10 ani, potrivit rapoartelor presei ruse.

În martie, SUA au declarat că lansează o nouă represiune împotriva țărilor și persoanelor implicate în respingerea sancțiunilor, o gamă largă de activități care pot varia de la canalizarea importurilor interzise în Rusia până la facilitarea intereselor financiare ale rușilor sancționați din străinătate.

Rusia a folosit rețele de puncte de transbordare și alte soluții pentru a evita izolarea economică, în timp ce activiștii s-au plâns că familiile oficialilor ruși sancționați continuă să trăiască în Europa, în ciuda războiului.

Terenul din afara Amsterdamului și legătura sa cu Faassen sunt bine cunoscute publicului. La scurt timp după ce a început invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, în 2022, protestatarii au ridicat semne pe teren prin care îl chema pe Putin să „elibereze Navalnîi”, referindu-se la liderul opoziției întemnițat Alexei Navalny, și la Vorontșova să-i spună tatălui ei să oprească războiul din Ucraina. .

În caz contrar, terenul de 1.432 de metri pătrați (0,35 acri) de la Molenkade 28 din Duivendrecht, o zonă chiar la sud-est de Amsterdam, este destul de neremarcabil. În timp ce terenul este în prezent gol, Faassen, proprietarul listat, a cerut în 2021 permisiunea de a construi o casă și șase clădiri mici de birouri pe teren.

În martie 2022, municipalitatea a oprit procedura de autorizare pe motivul „legăturilor strânse” ale lui Faassen cu Putin.

O grădiniță din Cahul a fost modernizată cu ajutorul Japoniei
Articolul anterior