Panică și disperare în Ucraina. Oamenii nu vor să-i primească acasă pe conaționalii lor evacuați din China

Cetățenii Ucrainei au fost evacuați din Wuhan, China, dar localnicii sunt în panică și împiedică izolarea acestora într-un spital din satul Novye Sanzhary, regiunea Poltava.

separator
Informații despre sosirea pacienților cu „coronavirus” au apărut pe rețelele de socializare înainte de anunțarea oficială a autorităților, după care ucrainenii au început să ridice baricade.

Locuitorii regiunii Poltava au blocat drumul cu mașinile. La intrarea în localitate s-a format o coloană de vehicule blindate cu militare și autobuze. Organele de forță au încercat, în zadar, să liniștească cetățenii. Au izbucnit conflicte între rezidenți și poliție.

Localitatea nu este prima așezare în care zvonurile despre sosirea ucrainenilor evacuați au dus la proteste. La Vinița, locuitorii au blocat spitalul pentru a preveni ca cei „infectați” să ajungă acolo.

Între timp, Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a anunțat oficial că oamenii evacuați din Wuhan vor fi într-adevăr adăpostiți în regiunea Poltava.

Încă nu este clar modul în care cei evacuați din China vor fi transportați la destinație. Avionul plin cu oameni a zburat o lungă perioadă de timp deasupra orașului Harkov, apoi a fost trimis pentru realimentare la Kiev. Unde a fost trimis încă nu se știe.

Transportatorii din Capitală cer majorarea tarifelor de călătorie. Luni, ar putea anunța grevă
Articolul anterior
Jasmin își încarcă bateriile la munte, alături de soția purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin
Articolul următor
Alte articole interesante