Pantofi pentru distanțare socială. Invenția unui cizmar

Un cizmar din România a inventat o serie de pantofi care ar ajuta proprietarii să păstreze distanța de alte persoane. Metoda inedită a atras atenția presei internaționale, iar fotografiile cu creațiile sale au fost publicate de New York Post și Reuters.

separator

Grigore Lup este un cizmar român din orașul transilvănean Cluj-Napoca, scrie Radio Chișinău. La scurt timp după relaxarea de la mijlocul lunii mai a carantinei, instituite timp de două luni, în România, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, bărbatul a observat că oamenii nu respectă regulile distanțării sociale.

Atunci lui i-a venit ideea unor pantofi din piele cu bot foarte lung, pentru ca oamenii să nu se mai apropie unii de alții. Pantofii au dimensiunea europeană 75.

„Puteți vedea pe stradă, oamenii nu respectă regulile de distanțare socială”, a spus Lup, care confecționează pantofi de piele de 39 de ani. „Am mers la piață pentru a cumpăra răsaduri pentru grădina mea. Nu erau mulți oameni acolo, dar continuau să se apropie din ce în ce mai mult. Dacă două persoane, care ar purta acești pantofi, s-ar întâlni, ar exista aproape un metru și jumătate între ele”, mai susține Lup.

Deși vinde și încălțăminte confecționată deja, magazinul lui Grigore Lup, pe care l-a deschis în 2001, se bazează foarte mult pe comenzile personalizate de la teatrele și operele din toată țara, precum și pe acelea de la ansamblurile tradiționale de dans popular.

Afacerile sale practic s-au oprit în perioada carantinei, deoarece evenimentele live au fost anulate sau amânate din cauza pandemiei, dar este optimist că vânzările își vor reveni în timp.

Grigore Lup, care a spus că a adaptat încălțămintea lungă dintr-un model pe care l-a făcut pentru actori, a spus că a primit până acum cinci comenzi pentru pantofii de distanțare socială. Grigore Lup, 55 de ani, a început să facă pantofi de la vârsta de 16 ani, învățând de la un cizmar care la 93 de ani mai confecționează încă încălțăminte tradițională maghiară. 

De luni, va fi redeschis Spitalul Ministerului Sănătății pentru pacienții cu Covid-19
Articolul anterior
Papa Francisc i-a avertizat pe oameni să respecte regulile impuse: ,,Nu vă grăbiţi să sărbătoriţi victoria împotriva coronavirusului”
Articolul următor
Alte articole interesante