Papa Francisc i-a avertizat pe oameni să respecte regulile impuse: ,,Nu vă grăbiţi să sărbătoriţi victoria împotriva coronavirusului”

Papa Francisc i-a avertizat duminică pe italieni să nu lase garda jos împotriva coronavirusului, acum că rata contagierilor a scăzut, şi le-a cerut să respecte regulile impuse de guvern în privinţa păstrării distanţei şi a purtatului măştii, informează Reuters.

separator

Papa Francisc, care s-a adresat unei mulţimi de câteva sute de persoane strânse în piaţa St. Petru pentru binecuvântarea de duminică, a reacţionat la aplauzele care au izbucnit atunci când le-a spus enoriaşilor că prezenţa lor, deşi redusă, este un semn că Italia a depăşit faza acută a pandemiei, transmite Agerpres.ro.

„Aveţi grijă. Nu vă strigaţi victoria prea repede”, i-a avertizat suveranul pontif, abătându-se de la textul pregătit în avans.

Aproape 34.000 de oameni au murit în Italia de coronavirus, statul european situându-se pe a patra poziţie în ceea ce priveşte numărul de decese de COVID-19 după SUA, Marea Britanie şi Brazilia.

„Trebuie să respectăm regulile în continuare. Slavă Domnului, ce-i mai greu este pe cale să treacă, dar numai dacă respectăm regulile stabilite de autorităţi”, a insistat papa Francisc, care a adăugat că nimeni nu trebuie să uite că boala continuă să facă multe victime în alte ţări.

Pantofi pentru distanțare socială. Invenția unui cizmar
Articolul anterior
Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla: Slujba de Duminica Mare a fost dedicată medicilor care luptă cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante