Papa Francisc: O Italie fără copii este o Italie care nu crede în ea şi nu-şi planifică viitorul

Costul creşterii copiilor este prea mare şi părinţii au nevoie de mai mult ajutor. Țări precum Italia trebuie să depăşească nivelul scăzut al natalităţii care le subminează viitorul, a declarat papa Francisc.

Papa Francisc: O Italie fără copii este o Italie care nu crede în ea

În cadrul unei conferinţe de presă în legătură cu numărul redus al naşterilor în Italia, papa Francisc a declarat că sondajele au arătat că majoritatea tinerilor doresc să aibă copii, însă sunt îngrijoraţi de cheltuielile pe care le presupune creşterea acestora, scrie Agerpres.

„Visele lor pentru o viaţă nouă, seminţele renaşterii ţării, se confruntă cu o iarnă demografică care este rece şi întunecată”, a mai spus suveranul pontif.

„Pentru ca viitorul să fie bun, trebuie să avem grijă de familii, în special de familiile tinere, care sunt cuprinse de griji ce riscă să le paralizeze planurile de viaţă. Mă gândesc la îngrijorările provocate de costurile tot mai inaccesibile ale creşterii copiilor”, a mai spus el.

În cadrul aceluiaşi eveniment, premierul Mario Draghi a declarat că Italia a raportat doar 404.000 de naşteri anul trecut, cea mai mică rată de la începerea înregistrărilor naşterilor, în scădere cu 30% faţă de acum 12 ani, în timp ce numărul deceselor s-a ridicat la 746.000.

„O Italie fără copii este o Italie care nu crede în ea şi nu-şi planifică viitorul. Este o Italie destinată să îmbătrânească încet şi să dispară”, a mai spus Draghi.

Prezentatoarea Cristina Moldovanu este însărcinată cu al doilea copil
Articolul anterior
Bea apă calitativă, alege apa Kangen
Articolul următor
Alte articole interesante