Papa Francisc şi-a serbat onomastica la centrul de vaccinare pentru persoane nevoiașe deschis la Vatican

Papa Francisc, 84 de ani, și-a sărbătorit vineri, 23 aprilie, onomastica alături de oamenii nevoiaşi, la centrul de vaccinare deschis special pentru ei la Vatican, scrie Vatican News.

În ziua Sfântului Gheorghe, suvernul Pontif, pe numele său Jorge Bergoglio, a mers în antreul Aulei Paul al VI-lea ca să facă o vizită persoanelor nevoiașe şi să le ofere dulciuri celor veniţi să primească a doua doză de vaccin anti-COVID. Erau prezenți proximativ 600 de oameni, bărbați și femei, din cei aproximativ 1.400 de beneficiari ai campaniei începută în timpul Săptămânii Sfinte, în colaborare cu diverse asociații de binefacere. Papa i-a salutat pe cei prezenți, aflați de-a lungul traseului pregătit în Aulă pentru vaccinare, de la intrare până în zona de așteptare.

La finalul traseului, Papa s-a oprit să ofere un ou de ciocolată, care a fost distribuit tuturor de voluntari, respectând măsurile sanitare. La ieșire, cei prezenți au intonat un cântec de urări pentru onomastica Sfântului Părinte, care s-a oprit să vorbească cu mai mulți voluntari.

Vaticanul a lansat şi o campanie prin care fiecare poate contribui la vaccinarea unui alt om dintr-o ţără săracă, „Vaccin în aşteptare”. Papa Francisc este de părere că vaccinarea este alegerea etică, bineînţeles dacă nu există motive medicale pentru a nu te imuniza.

Celebra artistă italiană Milva s-a stins din viață
Articolul anterior
Tragedie în Argentina. Ministrul Transporturilor a murit într-un accident cumplit
Articolul următor
Alte articole interesante