Papa Francisc și prinţul William al Marii Britanii, apel la umanitate

Papa Francisc şi prinţul William al Marii Britanii s-au alăturat sâmbătă activiştilor, artiştilor, celebrităţilor şi politicienilor din întreaga lume într-o iniţiativă climatică, al cărei scop este de a evidenţia acţiunile posibile la toate nivelurile pentru combaterea încălzirii globale.

Denumit „Countdown” (Numărătoare inversă), evenimentul este organizat de platforma de conferinţe TED, o reţea specializată în diseminarea ideilor. Anul trecut, „Countdown” a fost organizat la New York, notează Agerpres.

Evenimentul s-a concentrat anul acesta pe acţiunile pe care oamenii le pot întreprinde pentru a combate încălzirea globală, afirmă organizatorii.

De exemplu, primarul din Freetown, capitala statului Sierra Leone, a vorbit despre proiectul la care lucrează oraşul său de a planta un milion de copaci pentru a proteja pământul de inundaţii şi a absorbi dioxidul de carbon.

„Countdown” adurat aproximativ cinci ore având ca slogan: „Clima nu poate aştepta”, a explicat Chris Anderson, preşedintele asociaţiei TED.

Pe lista invitaţilor s-au numărat, de asemenea, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, activistul Xiye Bastida, actorul Chris Hemsworth şi fostul vicepreşedinte american Al Gore.

Ţara în care angajaţii care lucrează de acasă primesc bani pentru lumină și cafea
Articolul anterior
Angelina Jolie apare într-un nou film
Articolul următor
Alte articole interesante