Parbrizul unui avion, spart de un bloc de gheață în timpul zborului

Aproximativ 200 de pasageri au fost blocați pe aeroport în ziua de Crăciun, după ce parbrizul avionului în care se aflau a fost spart de un bloc de gheață căzut dintr-un alt avion care zbura deasupra lor, scrie LadBible.

Parbrizul unui avion, spart de un bloc de gheață în timpul zboruluiFoto: LadBible

Aeronava Boeing 777 zbura de la Londra Gatwick la San Jose în Costa Rica, când a avut loc accidentul ciudat, transmite protv.ro.

Blocul de gheață a căzut dintr-un alt avion care zbura la 1.000 de metri deasupra avionului care a fost afectat în timp ce acesta naviga la 35.000 de metri.

A spart complet parbrizul gros, care este construit pentru a rezista la forțe extreme și este similar cu sticla antiglonț.

Incidentul a fost descris ca fiind o șansă „una la un milion” și a lăsat aproximativ 200 de pasageri blocați de Crăciun, în aeroport.

Din fericire, avionul a reușit să ajungă la San Jose după incidentul din timpul zborului, dar apoi nu a mai putut decola pentru o perioadă, ceea ce înseamnă că pasagerii au așteptat în aeroport.

Zborul lor a fost reprogramat, în cele din urmă au plecat cu aproximativ 50 de ore mai târziu.

La început, pasagerilor li s-a spus că va fi o întârziere de 90 de minute, dar evident că perioada a fost mult mare, deoarece aeronava a avut nevoie de reparații de specialitate.

ULTIMA ORĂ! Ilan Șor ar putea să rămână fără fotoliul de deputat

Parlamentul va examina proiectul de hotărâre prin care se constată încetarea de drept a calității de deputat în Parlament a lui Ilan Șor. La ședința de astăzi, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au aprobat raportul pentru această inițiativă legislativă, scrie unimedia.info.

„Proiectul de hotărâre a fost elaborat urmare a deciziei Curții de Apel prin care Ilan Șor a fost recunoscut vinovat în săvârșirea infracțiunilor prevăzute în art. 190 alin. (5) și art. 243 alin. (3) lit. b) din Codul penal”, se arată într-un comunicat emis de Parlament.

Totodată, proiectul de hotărâre prevede că un mandat de deputat în Parlament, care aparține Partidului Politic „Șor”, ar putea fi declarat vacant.

Ilan Șor a fost condamnat de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare, în dosarul ”Frauda Bancară”. 

Averea lui Ilan Șor va fi confiscată. Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție menționând că, „doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”.

Reacția lui Ilan Șor după condamnare: „Nu am de gând să mă conformez, iar această decizie va fi anulată exact a doua zi după schimbarea actualului regim de către o instanță echidistantă și corectă”, a declarat Ilan Șor. Totodată, acesta a menționat că „pentru hotărârea de astăzi, acești trei judecători vor ajunge după gratii foarte și foarte curând”.

Zile libere pentru elevi și angajații instituțiilor bugetare, în luna mai

Elevii și angajații instituțiilor bugetare nu vor merge la școală sau la serviciu în zilele de 1 mai, 8 mai (ziua de luni – n.r.) și 9 mai.

Se dau zile libere în plus de la Stat în 2023? Schimbarea care urmează să  aibă loc - Playtech Știri

Acestea sunt declarate oficial zile libere, însă ziua de luni, 8 mai, va trebui recuperată sâmbătă, pe 13 mai, transmite ziarulnational.md.

Guvernul a declarat, la finele anului trecut, ziua de 8 mai 2023 drept zi de odihnă.

Decizia a fost luată reieșind din faptul că în 2023 mai multe zile de sărbătoare nelucrătoare, stipulate în Codul muncii, cad în zile de odihnă.

O placă în memoria lui Petre Teodorovici a fost dezvelită la Chișinău

O placă în bronz în memoria compozitorului Petre Teodorovici a fost dezvelită astăzi pe fațada blocului în care a locuit din Chișinău, din strada Vasile Alecsandri 19.

O placă în memoria lui Petre Teodorovici a fost dezvelită la Chișinău

gallery images

Potrivit Direcției Cultură a municipiului Chișinău, la eveniment au fost prezenți viceprimarul Angela Cutasevici, rudele compozitorului, poeți, dar și interpreți autohtoni, care l-au cunoscut pe Petre Teodorovici.

Toți au ținut să povestească despre opera și viața artistului. De asemenea, au fost depuse flori în semn de recunoștință pentru aportul maestrului întru dezvoltarea și promovarea culturii țării noastre. 

Autorul plăcii comemorative este sculptorul Ioan Grecu, artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Astfel, Direcția Cultură și Patrimoniu Cultural a încurajat și susținut inițiativa rudelor și prietenilor compozitorului, în scopul eternizării memoriei interpretului Petre Teodorovici, Maestru Emerit în Arte, deținător al Ordinului „Gloria Muncii”.

Petre Teodorovici – s-a născut la 18 mai 1950, în orașul Leova și și-a făcut studiile la Colegiul de muzică „Ștefan Neaga” și la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” din Chișinău. 

A activat ca director artistic al ansamblurilor “Bucuria” al Filarmonicii Naționale (1975-1982), “Ceremoș” al Filarmonicii din Cernăuți (1983-1984) și “Ecou” al Centrului tineretului din Chișinău (1984-1989).

A scris melodii, care au devenit șlagăre, pe versurile poeților Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Anatol Ciocanu, Simion Ghimpu și Ion Hadârcă.

Cântecele compuse de Petre Teodorovici s-au bucurat de popularitate pe marile scene la festivaluri muzicale din România, Slovacia, Finlanda, Cuba, Argentina, Italia, Rusia, fiind interpretate de renumiți interpreți precum: Anastasia Lazariuc, Ion Suruceanu, Sofia Rotaru, Nina Crulicovschi, Ştefan Petrache, Gabriel Dorobanțu şi alții.

Petre Teodorovici și-a iubit nespus de mult neamul și țara, a fost un luptător pentru cauza națională.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

Regizorul Jaime Osorio a ales să moară la 46 de ani prin sinucidere asistată
Articolul anterior
Medic neurochirurg moldovean: 2021 ne-a adus dublarea stresului în sălile de operație
Articolul următor