Parcul Central din Ceadîr-Lunga va fi reconstruit cu susţinerea SUA

La Ceadîr-Lunga a demarat proiectul pentru reconstrucţia Parcului Central din municipiu. Acesta prevede reparaţia trotuarelor, instalarea sistemului de iluminare, havuzurilor şi renovarea scenei de vară.

Potrivit reprezentantului Primăriei Ceadîr-Lunga, Nicolai Dişli, lucrările se desfăşoară în cadrul proiectului Comunitatea mea. „În timpul apropiat vom anunţa concurs pentru lucrările de reconstrucţie a scenei de vară. Planificăm să amenajăm şi un teren sportiv, iar reparaţia havuzurilor se amână pentru anul viitor”, a spus Dişli, citat de gagauzinfo.md, potrivit Moldpres.

Valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului din Ceadîr-Lunga se estimează la 125 de mii de dolari. Se preconizează că lucrările vor fi finalizate la sfârşitul anului 2022.

„Comunitatea Mea” este programul principal al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în domeniul guvernării locale şi are scopul de a susţine autorităţile publice locale ca acestea să devină mai eficiente, transparente şi responsabile faţă de cetăţeni, precum şi de a oferi asistenţă tehnica şi instruiri angajaţilor primăriilor pentru a putea răspunde la necesităţile cetăţenilor. Asistenţa programului vizează în mod prioritar autorităţile publice locale de nivelul întâi, însă vor beneficia de suport şi grupurile civice, şi mediul de afaceri local, pe măsură ce abilităţile acestora de promovare a drepturilor se vor îmbunătăţi.

17 bărbați celebri alături de fiicele lor. Poze emoționante!
Articolul anterior
Ucrainenii au intrat în Cartea Recordurilor. 120 de bucătari au pregătit cea mai mare shaorma din lume
Articolul următor
Alte articole interesante