Părinții băiețelului din Edineț, căzut de la înălțime, disperați că micuțul nu este transferat la Chișinău. Ce spune ministrul Sănătății

„Cât costă viața unui copil în Republica Moldova?” se întreabă un activist, care se arată indignat de faptul că, băiețelul căzut în gol de la etajul patru al unui bloc de locuit din Edineț, „nu este transferat la Chișinău, unde serviciile medicale sunt mai eficiente și poate fi salvată viața copilului”. Potrivit acestuia, tatăl băiețelului l-a contactat și a povestit despre nenorocirea care s-a întâmplat. Mai târziu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție privind acest caz, scrie unimedia.info.

colaj foto: www.unimedia.info

„De ieri, în spitalul din orașul Edineț, este internat în stare grava un băiețel. Copilul a căzut de la etajul patru al unui bloc și acum se află în comă, cu multiple traume interne.

Spitalul din Edineț nu-i poate acorda asistență medicală efectivă, din cauza lipsei utilajului necesar. Deci, viața băiețelului se află în pericol real și dacă va rămâne acolo, șansele de supraviețuire sunt minime.

Nu poate fi transportat pe cale terestră în Chișinău din cauza stării critice și a traumelor suferite în urma căderii.

Are o singură șansă, sa fie transportat cu ajutorul serviciului SMURD.

Tatăl băiatului este disperat. A sunat unde a putut, a vorbit cu medicii din spitalul din orașul Edineț și nimeni nu-i poate oferi un răspuns clar, în ce condiții și când poate fi solicitată intervenția SMURD.

Viața băiatului depinde, direct, de cât de rapid va fi transferat într-un spital din or. Chişinău, căci doar acolo, poate fi acordat un ajutor medical efectiv, care îl poate salva.

Are drept la viață acest băiețel, în aceasta țară? Îl putem aduce într-un spital unde va avea măcar o șansă la supraviețuire?!”, se arată în mesajul postat pe o rețea de socializare.

La rândul său, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, menționează că, starea copilului e foarte gravă. „La moment în Edineț se află deja a doua echipă de specialiști din Chișinău care în Consiliu au decis tactica de mai departe a cazului. Dacă starea copilului ar fi permis, era demult transferat. Era nevoie de stabilizare, traumatismele sunt foarte grave”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Un copil de 7 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a căzut în gol de la etajul patru al unui bloc de locuit din raionul Edineț. Potrivit Poliției, medicii luptă pentru a-i salva viața minorului.

Soția primarului Capitalei Ion Ceban este însărcinată! Vestea a dat-o edilul chiar de ziua ei: ”Vom fi 5!”
Articolul anterior
Zile de coșmar pentru familia unui tânăr din Strășeni, care cere ajutorul oamenilor! La doar 22 de ani, fiul lor a rămas paralizat, după un incident la scăldat
Articolul următor