Părinții din Spania nu vor să-și trimită copiii la școală. ”Nu ne folosiți copiii drept cobai în experimentul vostru”

În condițiile unei explozii de noi infectări cu SARS-COV-2 în Spania, părinții ezită sau chiar refuză să-și trimită copiii la școală. Nu-i înduplecă nici amenințările cu amenzi ori închisoare de la 1 la 3 ani.

separator

Guvernul de la Madrid a alocat 370 de milioane de euro pentru pregătirea școlilor și a promis să angajeze încă 11.000 de profesori.

“Ca să înveți ai toată viața la dispoziție, dar sănătate nu ai decât una!” sau “Nu ne folosiți copiii drept cobai în experimentul vostru!” sunt doar două dintre argumentele părinților spanioli care se tem să-și trimită copiii la ore.

Școlile se redeschid în aceasta săptămână, eșalonat, în funcție de regiune.

”În clasa băiatului meu sunt 25 de elevi, copii de 6 ani. Oricât s-ar strădui, nu pot controla 25 de copii astfel încât să nu interacționeze. Nu pot face nimic dacă nu angajează mai mulți profesori ca să rarefieze clasele”.

”Azi ne spun că virusul este foarte contagios și a doua zi ne cer să mergem 30 de elevi grămadă într-o clasă”.

Carmen, președinte Asociația Națională a Părinților: ”Trebuie să fie angajați profesori noi, și asta din prima zi, nu după săptămâni de așteptare. Un monitor nu înlocuiește școala”.

Majoritatea părinților ar accepta doar 2-3 zile săptămânal de cursuri în format fizic, iar un sfert preferă să aștepte între 4 și 6 luni înainte de a-și trimite copiii în clase.

În replică, guvernul oscilează între mesaje liniștitoare și amenințări cu sancțiuni: amenzi și chiar închisoare.

O altă problemă este discrepanța dintre școlile private și cele de stat.

Atika Shubert, CNN: ”Virusul se răspândeste mai rapid în cartierele sărace ale Madridului. Și multe școli publice din aceste zone pur și simplu nu au resursele pentru a mări spațiul, pentru a înmulți numărul de săli și a angaja profesori”.

În schimb, școală britanică din Madrid și-a extins cantina, a pregătit spații de învățare în aer liber, a comandat 6 containere pentru clase noi, a îmbunătățit ventilația și a transformat locul de joacă într-un fel de labirint cu sectoare delimitate.

În plus, a angajat mai mulți profesori, consilieri și asistente medicale.

Sursa

Moldova, pe locul 22 în lume după rata mortalității cauzată de Covid. Obezitatea este un factor de risc
Articolul anterior
Cum îți dai seama că ai sistemul imunitar slăbit. Semne de alarmă
Articolul următor
Alte articole interesante