Parlamentul European pregătește o rezoluție cu privire la parcursul european al R. Moldova

Republica Moldova va fi din nou cap de afiș în Parlamentul European! Legislativul European va organiza o dezbatere și va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova, în sesiune plenară, în luna octombrie. Anunțul a fost făcut de eurodeputatul român Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, scrie voceabarabiei.md.

Potrivit parlamentarului european, decizia a fost luată de Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European.

„Grupul PPE din Parlamentul European a solicitat organizarea dezbaterii și adoptarea rezoluției despre Republica Moldova în urma unei inițiative venită din partea europarlamentarului Andrej Halicki – vicepreședinte al Delegației Parlamentului European la Adunarea Parlamentară „Euronest” – și din partea mea, ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Moldova”, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul afirmă că Legislativul european susține ferm începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului.

„Aducem Republica Moldova din nou pe agenda noastră fiindcă vrem să reiterăm poziția clară a Parlamentului European privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului”, a precizat Mureșan.

Moldovenii muncesc și în vacanță, iar unii nici nu au avut concediu de odihnă în această vară
Articolul anterior
Fermierii amenință din nou cu proteste: Sute de mii de tone de floarea soarelui urmează să fie importate din Ucraina. ”Cerem urgent să fie interzis”
Articolul următor