Partidul Rusia Unită al lui Putin a făcut ,,curățenie” în partid. Au eliminat peste 15 milioane de oameni ,,incomozi”

,,Rusia Unită” a dat afară oameni a căror loialitate este pusă sub semnul întrebării, inclusiv pe cei care i-a pus ,,like” lui Aleksei Navalny pe rețelele de socializare. Astfel, partidul se pregătește pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Владимир путин, единая россия, партия, сторонники, база сторонников, президентские выборы, выборы в РФ

Aproximativ 15 milioane de oameni au fost îndepărtați. Acest lucru a fost raportat de agenția de presă rusă RBC, citând surse din partid.

Potrivit agenției, planurile Rusiei Unite de a ,,curăța” și actualiza baza de date erau cunoscute încă din februarie a acestui an. Membrii partidului au ajuns la concluzia că mai mult de jumătate dintre oamenii din baza lor nu sunt loiali partidului.

Jurnaliştii ruși au scris apoi că până în 2024, când vor avea loc alegerile prezidenţiale în Federaţia Rusă, ar trebui să existe cel puţin 30 de milioane de susţinători reali ai lui Vladimir Putin în baza de date.

Sursa RBC, la rândul ei, a spus că cei ale căror date au provocat măcar unele îndoieli au fost scoși din baza de date.

Membrii au fost testați pentru loialitate folosind un program special care studiază rețelele sociale.

Dacă, de exemplu, a fost înregistrat că unuia dintre membrii Rusiei Unite îi plăcea Alexei Navalny, atunci acești oameni au fost scoși de pe listele de partid. Curățarea bazei a fost finalizată în iunie.

Acum Rusia Unită plănuiește să-și construiască din nou baza. Până la sfârșitul anului, deputații cu mandat unic ai Dumei de Stat sunt obligați să „recruteze” câte 1.500 de oameni noi, iar cei care au trecut prin liste – 500 de persoane.

Deputați ai adunărilor legislative aleși pe raioane – 500 de persoane, pe liste – 300.

Fiecare membru cu un singur mandat din Duma Orășenească trebuie să atragă cel puțin 150 de susținători, iar lista – 50.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Kremlinul nu știe dacă Putin va merge la summitul G20: sunt îngrijorați de siguranța sa
Articolul anterior
Rușii sunt acuzați de comiterea a peste 31.000 de infracțiuni și crime de război în Ucraina
Articolul următor