PAS solicită suplinirea rutelor cu 16 autobuze noi pentru suburbii

Socialiștii alături de consilierii municipali ai Partidului Șor și cei din PPDA au respins propunerea lui Roman Cojuhari de a majora numărul unităților de transport în suburbii.

Cine va livra 100 de autobuze noi pentru municipiul Chișinău - MoldStreet

În contextul achiziției de către Consiliul Municipal a 16 autobuze rulate de marca Solaris Urbino de 18 m, Președintele Fracțiunii PAS în CMC Roman Cojuhari a propus suplinirea cu unități de transport a unui șir se rute suburbane, după cum urmează:

  • Ruta Nr. 9 spre or. Codru +2 unități
  • Ruta Nr. 31 spre or. Vadul lui Voda +3 unități și prelungirea până în s. Văduleni
  • Ruta Nr. 2 spre Cricova +2 unități
  • Rută nouă spre Trușeni +4 unități
  • Ruta Nr. 46 spre Ghidighici +2 unități
  • Ruta Nr. 11 spre Durlești +3 unități

La ultima ședință a Consiliului Municipal mai mulți locatari din zona Malina Mică și or. Codru au solicitat expres suplinirea rutei 9 de autobuz cu mai multe unități de transport.

Anterior și locuitorii satului Văduleni din componența orașului Vadul lui Vodă au cerut extinderea rutei Nr. 31 în localitatea lor.

„Astfel necesitatea suplinirii rutelor cu unități de transport este evidentă pentru toată lumea, nu și pentru Ion Ceban.

Refuzul consilierilor controlați de Ceban de a susține propunerea colegului Roman Cojuhari demonstrează încă odată atitudinea perfidă pe care o are Primarul Ion Ceban față de suburbii și locuitorii acestora.

Pe deoparte nu scapă nici o ocazie să-și promoveze imaginea alături de Primarii din suburbii, atribuind-și reușitele acestora. Pe de altă parte când ajunge timpul să susțină rezolvarea unei probleme reale în suburbii, se preface că nu o vede”, se arată în reacția PAS din CMC.

sursa: www.stiri.md

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Lege adoptată! Țara în care produsele de igienă menstruală sunt oferite gratuit în locuri publice
Articolul anterior
Agresiune sexuală în rândul pentru a vedea sicriul Reginei
Articolul următor