Pasagerii cursei de tren Chișinău-Moscova vor fi întâmpinați cu un dans. Ce scop are acțiunea inedită!

Mâine, pe 1 februarie, de la ora 10:15, la Gara Feroviară din Chișinău, va avea loc o acțiune publică inedită dedicată prevenirii cancerului de col uterin. Astfel, pasagerii cursei de tren Chișinău – Moscova vor fi întâmpinați cu un dans.

separator

25 de tineri care-și fac studiile la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie,,Raisa Pacalo” vor organiza o acțiune interactivă de informare a pasagerilor.

Aceștia vor dansa și vor distribui materiale informative despre prevenirea cancerului de col uterin pentru pasagerii cursei Chișinău – Moscova, dar și pentru ceilalți pasageri.

Acțiunea este susținută de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Swiss Cooperation in Moldova și ONG „Viaţa fără cancer”.

Amintim că în Moldova este marcată Săptămâna de Prevenire a Cancerului de Col Uterin 2019. Evenimentul este organizat în fiecare an, în ultima săptămână a lunii ianuarie, pentru a atrage atenția asupra cancerului de col uterin și a încuraja femeile să facă testul de prevenție Papanicolau.

Salvează-ți viața! Fă-ți testul PAPANICOLAU

Probleme serioase la Aeroportul Chișinău. Activitatea este stopată complet din cauza ceții dense
Articolul anterior
Hainele la modă în sezonul de primăvară
Articolul următor
Alte articole interesante