Pasajul subteran din strada Ciuflea are o nouă față

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent se desfășoară lucrări de renovare a pasajului pietonal subteran de la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 3/1 – str. Ciuflea din capitală.

separator
Proiectul constă în renovarea integrală a scărilor de granit, a pereților, tavanului și a rețelei de scurgere pluvială. Totodată, va fi instalat sistemul de iluminat pe bază de LED, montarea unui nou acoperiș pentru cele 3 scări de acces, precum și amenajarea rampelor pentru căruțuri și a scaunelor rulante. Lucrările sunt realizate de Î.M. Regia „Exdrupo”.

Pe șantier sunt deja finalizate lucrările de decapare a tencuielii de pe tavanel și pereți. În prezent se organizează lucrări de pregătire pentru zugrăvire și instalarea rețelei de iluminat.

Amintim că un alt pasaj subteran aflat în vecinătate, pe bd. Constatntin Negruzzi, 10/1 a fost reabilitat integral de către serviciile municipale.

De asemenea, pe parcursul anului 2019, sunt planificate reabilitarea pasajelor pietonale subterane pe adresele:

bd. Dacia – Spitalul Clinic Municipal nr. 1;
bd. Dacia 18/1, intersecţie cu str. Teilor;
bd. Dacia 24/1, intersecţie cu bd. Traian;
șos. Hâncești, în zona Ministerului Apărării;
șos. Hâncești 143/1, în zona „Gara Auto de Sud”;
șos. Hâncești 178/1.

De menționat că pentru renovarea celor 8 pasaje pietonale subterane, pentru anul curent, în bugetul municipal au fost prevăzuți 10 milioane lei.

Igor Dodon și soția sa împlinesc 20 de ani de căsnicie. Cum arătau în ziua nunții?
Articolul anterior
Pe 2 septembrie, când copiii merg la școală, vor fi temperaturi caniculare
Articolul următor
Alte articole interesante