Patru cetăţeni străini, reţinuţi în cazul avionului implicat în contrabanda cu ţigări

Patru cetățeni străini au fost arestați pe cazul avionului implicat în contrabanda cu țigări. Doi dintre aceștia au fugit.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova informează că patru cetățeni străini, printre care trei cetățeni ai Ucrainei și unul al Republicii Belarus, au fost reţinuţi ieri dimineaţă în cazul avionului de mici dimensiuni depistat și reținut ieri la Edineț. Doi dintre indivizi au reușit să fugă, aceștia fiind anunțați în căutare națională, scrie noi.md.

„În seara zilei de sâmbătă la ora 21.58, a fost primită prima informație cu privire la survolarea neautorizată a frontierei de stat a Republicii Moldova de către un aparat de zbor,. Au fost întreprinse măsuri de căutare care acopereau raioanele de frontieră, Briceni, Ocnița, și Edineț, colegii noștri din cadrul SIS și alte structuri, au examinat toată această situație. Despre faptul survolării neautorizate de către un aparat de zbor, am fost informați de o diviziune specializată cu Ministerului Apărării”, a declarat Rosion Vasiloi.

Mai mult, Poliția de Frontieră precizează astăzi că la bordul avionul nu au fost depistate țigări, dar cert este faptul că a avut loc o contrabandă.

Șeful adjunct al Poliției de Frontieră a declarat că în acest caz au fost efectuate mai multe percheziții și a fost pornit un dosar penal. Aeronava de mici dimensiuni nu este înregistrată legal pe teritoriul Ucrainei, iar la momentul de față este dezasamblată și se află pe teritoriul Aeroportului Mărculești.

Operațiunea de reținere a suspecților a avut loc în momentul în care aeronava a aterizat și era alimentată cu combustibil.

Ieri, un avion de model AN-2 utilizat în contrabandă de țigări a fost reținut în raionul Edineț în proximitatea localității Hlinaia Mică.

Un motociclist a spart cu capul geamul unei maşini şi, din viteză, a intrat în ea
Articolul anterior
Stațiile de așteptare a transportului public din ţară ar putea arăta altfel
Articolul următor