Patru copii s-au înecat după ce barca în care se aflau s-a scufundat în largul insulei Chios din Grecia

Patru copii cu vârste cuprinse între trei și 11 ani s-au înecat după ce barca cu migranți în care se aflau s-a scufundat. Tragedia s-a întâmplat marți, 26 octombrie când migranții încercau se treacă din Turcia în Grecia, scrie Digi24.ro.

Anunțul a fost făcut de către ministrul grec al migrației care a menționat că în barcă se aflau aproximativ 27 de persoane, naufragiul având loc în largul insulei grecești Chios. În urma măsurile întreprinse de către autorități, alte douăzeci şi două de persoane au fost salvate, iar o persoană se crede a fi dispărută. Naționalitățile lor nu au fost făcute publice.

„Aceasta este realitatea exploatării migranților de către bande criminale în Marea Egee”, a scris Ministrul Notis Mitarachi pe Twitter.

Zece nave și două elicoptere au asistat la operațiunea de salvare. În prezent, Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru solicitanții de azil care traversează din Turcia cu bărci de cauciuc supraaglomerate, dar numărul persoanelor care sosesc a scăzut în ultimii ani.

Aproximativ 6.500 de solicitanți de azil au sosit în Grecia în acest an, majoritatea prin granița sa terestră de nord-est cu Turcia, potrivit datelor agenției Națiunilor Unite pentru refugiați UNHCR.

Olanda va livra, miercuri, un milion de metri cub de gaze Republicii Moldova
Articolul anterior
Cadrele medicale din țară solicită imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid
Articolul următor
Alte articole interesante