Patru elevi din Chișinău au obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică pe echipe

Patru elevi de la un liceu privat din Chișinău au reușit să cucerească bronzul la Olimpiada Internațională de Informatică pe echipe, care, în acest an, din cauza pandemiei, a avut loc online.

Pentru Ovidiu Rață, aceasta este prima olimpiadă internațională la care participă. Și tot din prima a dat lovitura. Alături de ceilalți trei membri ai echipei, care s-au prezentat la competiție cu denumirea „Purple revolution”, a reușit să ajungă pe podium, cucerind medalia de bronz.

„Pregătirea pentru olimpiadele de echipă este mai diferită decât cele individuale, deoarece, pe lângă faptul că trebuie să studiem materialul, să practicăm de sine stătător, noi mai trebuie să lucrăm la tactică și la organizare”, spune Ovidiu.

Olimpiada a avut loc acum o săptămână și a durat patru ore. Pentru a obține un scor cât mai bun, timp de o lună, echipa a făcut antrenamente zilnice pe online, unde au șlefuit fiecare mișcare și reacție. Au aflat despre rezultat chiar a doua zi, deși liderul de echipă le-a șoptit marele anunț ceva mai din timp.

sursa: www.tv8.md

Puful de plop a invadat străzile Capitalei. Perioadă supărătoare pentru persoanele care suferă de alergii
Articolul anterior
Nelly Ciobanu: ,,De fiecare dată când cineva pleacă la Eurovision să ne reprezinte țara, este criticat, înjosit și ofensat”
Articolul următor