Patru grade de alertă. Lista restricțiilor anti-Covid-19 care vor intra în vigoare în funcție de rata de infectare din fiecare localitate

Măsurile de sănătate publică pentru gestionarea pandemiei COVID-19 vor fi aplicate diferențiat, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate în parte. Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în urma consultărilor cu specialiștii în sănătate publică și cu mediul de afaceri.

Comisia a adaptat pragurile de incidență de infectare cu COVID-19 recomandate de Organizația Mondială a Sănătății la necesitățile sistemului de sănătate și la realitățile economice și sociale ale Republicii Moldova.

Acestea au fost grupate în patru grade de alertă, care vor fi  stabilite în baza incidenței de cazuri de infecție cu COVID-19.

Măsurile de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii și controlul infecției COVID-19  valabile în perioada stării de urgență în sănătate publică, vor intra în vigoare la data de 1 octombrie 2021.

La momentul de față, în baza indicatorilor incidenței de cazuri în Republica Moldova sunt: 366 de localități în cod verde, 156 localități în cod galben, 311 – în cod portocaliu și 178 – în cod roșu.

Dacă incidența COVID-19 va constitui sub 50 de cazuri la 100 mii populație pentru ultimele 7 zile cumulativ, va fi stabilit pragul de alertă verde.

Pragul de alertă galben va fi stabilit în cazurile în care incidența COVID-19 va fi între 50 și 99 de cazuri la 100 mii populație pentru ultimele 7 zile cumulativ.

În cazul în care incidența de cazuri de infecție cu COVID-19 se va situa între 100 și 249 de cazuri la 100 mii populație pentru ultimele 7 zile cumulativ, va fi stabilit un prag de alertă portocaliu.

Pragul de alertă roșu va fi activat în cazul în care care incidența de cazuri de infecție cu COVID-19 va constitui 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii populație pentru ultimele 7 zile cumulativ.

Restricții începând cu 1 octombrie. Cum se vor organiza nunțile, cumetriile și alte evenimente
Articolul anterior
Hotărârea integrală a Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică. Regulile impuse
Articolul următor
Alte articole interesante