Patru sate din Spania îi plătesc pe cei care se mută în ele. Câți bani oferă

Spania continuă campania de încurajare a tinerilor care vor să se mute în mediul rural, atrâgându-i pe aceștia cu sume de bani pentru a crește gradul de locuire. Spania nu este singura țară care a recurs la această metodă, Italia fiind un alt exemplu notabil, dacă ne gândim la caasele disponibile la un euro.

Iată care sunt cele patru sate din Spania în care ne putem muta, dar și care sunt beneficiile de care putem profita:

  • Ponga, Asturias

Ponga este un oraș și un municipiu din provincia și comunitatea autonomă Asturias, nord-vestul Spaniei. Capitala sa este San Juan de Beleño. Ponga este gazda unui incredibil Parc Natural și se află în imediata apropiere a defileului Los Beyos.

Mai multe vestigii arheologice arată că a fost locuit în epoca bronzului. În timpul colonizării romane, Ponga aparținea teritoriului Cantabriei. Prima referință documentată despre Ponga a avut loc pe vremea lui Alfonso al IX-lea din León.

Guvernul Asturias oferă 3.000 de euro cuplurilor tinere interesate de o locuință în sat, alături de alți 3.000 pentru fiecare nou născut al familiei, scrie SpanishNewsToday citat de wall-street.ro.

  • Rubia, Galicia

Aflat în nordul Spaniei, Rubia este un sat cu un trai ieftin și cu un sistem de educație foarte bine pus la punct.

Autoritățile din Rubia sunt dispuse să ofere între 100 și 150 de euro pe lună tinerilor care vor să își întemeieze o familie în regiune.

  • Griegos, Aragon

Griegos este o comună situată în provincia Teruel, Aragon, Spania. Conform recensământului din 2004, municipiul are o populație de 137 de locuitori.

Pentru a crește numărul locuitorilor, autoritățile oferă chirie gratuită timp de trei luni, alături de un loc de muncă sigur. Ulterior, chiria va costa doar 225 de euro pe lună.

  • A Xesta, Pontevedra

San Fiz da Xesta este un sat, aflat în provincia Pontevedra, Galicia. În 2011 populația era de 252 de locuitori, în scădere față de 1999 când avea 271 de locuitori.

Biserica locală Sfântul Fiz este principala atracție a satului.

Autoritățile satului nu au posibilitatea unor sume, ca cele enumerate mai sus, însă vin cu chirii de numai 100 de euro pe lună.

Colete din Republica Moldova, trimise către conaționalii de peste hotare, reținute de polițiștii de frontieră

Colete din Republica Moldova, cu bunuri în valoare de peste 25.000 lei românești, echivalentul a peste 100.000 de lei moldovenești, care urmau să ajungă la moldovenii de peste hotare, au fost reținute pe 25 ianuarie de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Potrivit Poliției de Frontieră din România au fost supuse controlului patru autoutilitare încărcate cu bagaje şi colete. Astfel, au fost depistate 1248 litri de vin, 230 litri cu alcool şi 218 kilograme de produse alimentare de origine animală (carne, lapte, ouă, brânză), de provenienţă Republica Moldova, pentru care persoanele nu deţineau documente legale.

Alcoolul a fost confiscat, iar bunurile de origine animală au fost predate autorităţii sanitar veterinare pentru a fi distruse.

Persoanele care transportau coletele au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 30.000 lei românești, echivalentul a peste 125.000 de lei moldovenești.

Camioane cu lemne din România, în drum spre Chișinău

Primele cinci camioane cu lemne de foc din România urmează sa ajungă astăzi în Republica Moldova. E o primă tranșă din cei 130 mii de metri cubi de lemn cumpărați din România cu sprijinul Înaltului Comisariat a Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Doar 24 de camioane cu 307 metri cubi de lemn confiscate în 2021 în urma  apelurilor privind transporturi suspecte de lemn

Reprezentanţii Ministerului Mediului de la Chișinău au declarat că lemnele vor fi distribuite solicitanților din raioanele Glodeni și Cantemir, deoarece în aceste regiuni este mai puţin teren împădurit. Lemnele vor ajunge la primării și apoi vor fi distribuite pensionarilor, veteranilor de război şi persoanelor vulnerabile.

Lemnul de foc a fost cumpărat din România la un preţ preferenţial. Deşi iarna şi-a intrat de mult în drepturi, mulţi dintre cetăţenii care au vrut să cumpere lemne de la stat și sunt inscriși pe listele de aşteptare, nu au primit nimic.

Moscova recunoaște că a trimis din greșeală la moarte mii de ruși. Bilanțul procurorului general privind ”mobilizările ilegale” pentru Ucraina

Procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a anunțat marți, 31 ianuarie, că peste 9.000 de cetăţeni ruşi care au fost ”mobilizaţi ilegal” pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina au revenit la casele lor, relatează EFE.

Anunțul a fost făcut în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Krasnov a precizat că unii dintre aceștia, ”din motive de sănătate, nu ar fi trebuit să fie mobilizaţi în niciun caz.”

Pentru susţinerea trupelor ruse angajate în campania militară declanşată împotriva Ucrainei anul trecut în februarie, Putin a ordonat în septembrie mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti. Au fost mobilizaţi în total circa 318.000 de soldaţi, dintre care aproximativ 150.000 s-au alăturat contingentului desfăşurat în Ucraina, ceilalţi fiind în instrucţie.

Anunţul mobilizării a generat plecări masive ale bărbaţilor ruşi cu vârsta de încorporare către ţări precum Kazahstan, Georgia, Mongolia, Finlanda sau Armenia. Au survenit, de asemenea, protestele, mai ales în regiunile îndepărtate de Moscova şi Sankt Petersburg, după ce au fost mobilizaţi rezervişti cu probleme de sănătate sau taţi cu familii numeroase.

Mai mult, unii dintre cei mobilizaţi sau familiilor lor s-au plâns de insuficienţa echipamentelor şi de condiţiile precare din cazărmi, neajunsuri recunoscute în cele din urmă de oficialii ruşi, care au promis măsuri de îndreptare a lor.

”Mobilizarea s-a desfăşurat într-o perioadă scurtă de timp şi a relevat numeroase probleme importante, care au devenit o lecţie pentru mulţi”, a semnalat procurorul general. Acesta a subliniat necesitatea reorganizării evidenţelor militare şi crearea unor baze de date adecvate.

sursa

O femeie din Italia s-a spânzurat în fața tatălui ei. Bătrânul a mărturisit că el însuși i-a pregătit ștreangul
Articolul anterior
Vin ninsorile! Cum va fi vremea în următoarele zile
Articolul următor