Patru școli-internat se închid: copiii vor ajunge în familii

Lichidarea școlilor-internat face parte din programul de dezvoltare a educaţiei incluzive în Republica Moldova pentru anii 2014-2020. Activitatea acestui tip de instituții este sistată doar după ce autoritățile responsabile găsesc pentru toți copiii un loc în familii.

separator

Astfel, Casa de copii și Școala-internat pentru copii orfani şi rămași fără îngrijirea părinților din Municipiul Bălți, Școala-internat din satul Corten, Raionul Taraclia, și Școala-internat din Grinăuţi, raionul Ocnița își vor închide ușile, iar copiii care erau găzduiți de aceste instituții vor ajunge în familii.

Toate cele patru școli-internet au fost evaluate în mod individual de către o comisie. Fiecărui copil i-a fost oferit un plan particulat de asistență.

În concluzie, cei aproximativ 130 de copii instituționalizați, fie au fost reîntorși în famiile lor biologice, fie au fost plasați în familii alternative.

Autorii proiectului dau asigurări că fiecare familie în care au fost redirecționați micuții a fost supusă unei monitorizări detaliate. Mai mult, acestea vor fi verificate în continuare, pentru a exista certitudinea că minorii au parte de o viață liniștită și de condiții normale de dezvoltare.

sursa: www.agora.md

Maestrul Nicolae Botgros împlinește astăzi 65 de ani!
Articolul anterior
Și-a torturat copiii cu dizabilități până la moarte. Detalii șocante
Articolul următor
Alte articole interesante