Paul Grant a murit la 56 de ani. Actorul cunoscut pentru rolurile din „Star Wars” și „Harry Potter” s-a prăbușit în fața unei gări din Londra

Actorul Paul Grant, cunoscut pentru rolurile din „Star Wars” și „Harry Potter”, a murit la 56 de ani, după ce s-a prăbușit în fața unei gări din Londra, transmite Mediafax.

actorul Paul Grant

Actorul a fost găsit inconștient la King’s Cross, iar starea lui s-a deteriorat până la moarte. Duminică, 19 martie, familia sa a luat decizia de a opri aparatul care îl ținea în viață.

Fiica sa, Sophie Jayne Grant, în vârstă de 28 de ani, s-a declarat „devastată” și și-a numit tatăl „o legendă în multe feluri”. Într-o declarație pentru The Sun, Sophie a spus că tatăl ei „a adus întotdeauna câte un zâmbet pe fața tuturor – ar fi făcut orice pentru oricine și era un mare fan al lui Arsenal’.

Paul Grant era un actor foarte apreciat la Hollywood

Și-a făcut debutul în film la o vârstă foarte fragedă, în rolul unui Ewok în cel de-al șaselea episod cinematografic din Star Wars, în 1983. A fost spiriduș în Labyrinth – Where Anything Is Possible în 1986 – unde a jucat alături de David Bowie – și a revenit din nou ca spiriduș în Harry Potter în 2001.

A lucrat, de asemenea, ca dublură în filmele Legend (1985) și Willow (1988). După ce a studiat actoria, Grant a lucrat timp de mulți ani în spectacole cu personaje alternative. El era foarte solicitat. A jucat alături de Harrison Ford și Mark Hammill, marii protagoniști din Star Wars. Avea o înălțime de 1,30 metri, iar scenele sale de pe ecran alături de uriașul Chewbacca, interpretat de actorul Peter Mayhew (înalt de peste doi metri), au fost printre cele mai amuzante și mai îndrăgite de public în cel de-al treilea episod al saga lui George Lucas.

Un tânăr fotograf a realizat poze dintr-un cimitir din Moldova de Blajini

Moldova, văzută prin ochii unui tânăr fotograf, așa cum este ea, cu toate tradițiile transmise din generație în generație și înrădăcinate de vremuri! Unui tânăr fotograf i-a venit ideea să realizeze poze dintr-un cimitir din Moldova de Blajini.

Pagina de Facebook Raw/Moldova a distribuit un set de fotografii de la cimitirul din Pelinei, raionul Cahul.

Acestea au fost realizate între anii 2013-2014 și sunt creația tânărului fotograf Andrei Moraru. Mai jos, puteți admira imaginile:

Natalia Barbu, mesaj de dragoste pentru soțul ei și adresare către cei care le critică relația

Natalia Barbu a publicat recent o poză alături de soțul ei, fotografia fiind însoțită de un mesaj adresat jumătății sale, dar și celor care continuă să critice această familie.

,,Tu ești parte din mine și eu parte din tine, suntem Unu. Chiar dacă careva din voi ați fost, sinteți sceptiți la o relație ca a noastra, știti ce? Daca ați vedea mai multa Iubire, Lumină și Frumos în voi, sigur ați fi fericiți. Vă trimitem numai gânduri bune și Iubire”, a menționat artista pe Instagram.

Natalia Barbu este căsătorită cu omul de afaceri Nicolae Sota. Cei doi au împreună doi copii, un băiețel pe nume Victor și o fetiță, Vera.

Prietenii virtuali i-au transmis artistei gânduri frumoase:

,,Voi Sunteți minunați! Draga mea, nu asculta, și nu te uita la nimeni! Trăiți viața din plin cât e posibil!
Nimeni din cei care vorbesc nu o sa fie alături de voi la nevoie. Vă cuprind”, a scris interpreta Olia Tira.

,,Semănați mult. Fericire și înțelepciune! Restu’ se trec. Conteaza cum te simți tu lângă el. Ești muninată!”.

,,Sunt sigură că aveți o relație plină de dragoste, respect și înțelepciune”, au mai scris internauții.

Oamenii de știință sunt îngrijorați! Luna aceasta, suprafața globală a apelor oceanelor a atins o nouă temperatură record

Încălzirea recentă și rapidă a oceanelor lumii îi alarmează pe oamenii de știință, care sunt îngrijorați de faptul că acest fenomen neașteptat va contribui la încălzirea globală.

The Seven Seas - WorldAtlas

Luna aceasta, suprafața globală a apelor a atins o nouă temperatură record, notează BBC: ”Nu s-a mai încălzit niciodată atât de mult și atât de repede”.

Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin de ce se întâmplă asta. Dar ei se tem că, în combinație cu alte evenimente meteorologice, temperatura mondială ar putea atinge un nou nivel îngrijorător până la sfârșitul anului viitor.

Experții cred că în următoarele luni se va declanșa și un puternic fenomen meteo El Niño – un sistem meteorologic care încălzește oceanul.

Oceanele mai calde pot distruge viața marină, pot duce la fenomene meteorologice mai extreme și pot crește nivelul mării. De asemenea, acestea sunt mai puțin eficiente în absorbția gazelor cu efect de seră, care încălzesc planeta.

Un nou studiu important, publicat săptămâna trecută, evidențiază o evoluție îngrijorătoare. În ultimii 15 ani, Pământul a acumulat aproape la fel de multă căldură ca în ultimii 45 de ani, cea mai mare parte a energiei suplimentare ajungând în oceane.

Acest lucru are consecințe în lumea reală – nu numai că temperatura globală a oceanelor a atins un nou record în luna aprilie a acestui an, dar în unele regiuni diferența față de cea pe termen lung a fost enormă.

În martie, temperaturile de la suprafața mării în largul coastei de est a Americii de Nord au fost cu 13,8°C mai mari decât media din perioada 1981-2011.

„Nu se știe clar de ce are loc o schimbare atât de rapidă și o schimbare atât de mare”, a declarat Karina Von Schuckmann, autorul principal al noului studiu și oceanograf la grupul de cercetare Mercator Ocean International.

„Am dublat căldura din sistemul climatic în ultimii 15 ani, nu vreau să spun că este vorba de schimbări climatice, de variabilitate naturală sau de un amestec de ambele, nu știm încă. Dar observăm această schimbare”.

Un factor care ar putea influența nivelul de căldură care ajunge în oceane este, în mod interesant, o reducere a poluării cauzate de transportul maritim. În 2020, Organizația Maritimă Internațională a pus în aplicare un regulament pentru a reduce conținutul de sulf din combustibilul ars de nave.

Acest lucru a avut un impact rapid, reducând cantitatea de particule de aerosoli eliberate în atmosferă. Dar aerosolii care murdăresc aerul contribuie, de asemenea, la reflectarea căldurii înapoi în spațiu, iar eliminarea lor ar putea provoca o mai mare pătrundere a căldurii în ape.

sursa

15 copii au reușit să se întoarcă la familiile lor, în Ucraina
Articolul anterior
O femeie din Italia a sunat la Poliție și a denunțat că bătrâna de care avea grijă a fost jefuită, dar ea era complice
Articolul următor