Pe 1 ianuarie, în Moldova, a intrat în vigoare legea care interzice folosirea pungilor și recipientelor din plastic

În Republica Moldova se mai găsesc în vânzare pungi, pahare și farfurii din plastic, iar asta deși, pe 1 ianuarie 2021, a intrat în vigoare legea care interzice folosirea pungilor și recipientelor din plastic.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, atenționează despre problema în cauză, anunțând că Parlamentarul a venit cu o solicitare către Ministrul Afacerilor Interne. ,,Trebuie să pornească de la acei câțiva jucători de pe piață care fac milioane pe acest business care ne poluează solurile, apele și aerul”, susține deputatul.

Parlamentul a interzis pungile si recipientele de plastic. Doar cu vorba, nu cu fapta. Pungi, pahare, farfurii, etc, inca se gasesc in vanzare. Ilegal. De ce? Pentru ca avem un ditamai guvern care are o sarcina – sa EXECUTE legile votate de parlament. Cand o lege nu functioneaza, este esecul guvernului. In cazul dat, vreau sa vad ce actiuni a intreprins Ministerul de Interne in scopul executarii legii votate de deputati practic unanim. Pot sa ne spuna multe, dar realitatea este ca legea nu functioneaza la moment. Si intrebarea care imi vine in asa situatii este simpla: daca ei nu sunt capabili sa implementeze o lege atat de simpla si punctuala, ce sa mai vorbim de reforme complexe, structurale? Ce sa mai vorbim de gestionarea pandemiei, de exemplu? Faptele arata astfel: Ministrul Pavel Voicu este responsabil de faptul ca deja timp de 4 zile o lege este incalcata. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Ma astept ca in urmatoarele zile sa se ia masuri si sa aplicam aceasta lege. Si daca se vor porni peste micii comercianti, sau cetateni, vor comite un abuz, pentru ca trebuie sa porneasca de la acei cativa jucatori de pe piata care fac milioane pe acest business care ne polueaza solurile, apele si aerul”, a menționat Dumitru Alaiba.

Adela Popescu, însărcinată pentru a treia oară? Soacra a dat-o de gol
Articolul anterior
Încă un medic din Moldova, răpus de virusul Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante