Pe 1 septembrie, își încep activitatea toate instituțiile de învățământ

Pe data de 1 septembrie, se deschid ușile tuturor instituțiilor de învățământ. În acest scop, Guvernul va aloca 50 de milioane de lei din bugetul statului.

separator

Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu. Banii vor fi utilizați pentru a achiziționa consumabile și dispozitive care ar minimiza riscul infectărilor în rândul copiilor.

„Ne dorim forate mult să reluăm procesul de studii conform instrucțiunilor pregătite de Ministerul Educației, dar și a celor aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pentru grădinițe. Sperăm că vom deschide la 1 septembrie atât instituțiile preșcolare, cât și cele de învățământ general”, a declarat Ion Chicu.

„Am avut o discuție la Guvern privind cumpărarea materialelor de protecție: dezinfectante, dozatoare, termometre pentru fiecare instituție și clasă. În acest scop e necesar de alocat peste 50 de milioane de lei, astfel încât la 1 septembrie școlile să fie dotate cu aceste dispozitive și consumabile necesare diminuării riscului de contaminare”, a spus șeful Guvernului.

Frumusețea Orheiului-Vechi, surprinsă de psihologul Sanda Diviricean
Articolul anterior
Doi soți reveniți din vacanță au fost amendați. Polițistul de frontieră le-ar fi spus că pot ieși pentru a-și cumpăra produse
Articolul următor
Alte articole interesante