Pe aleea de pe bulevardul Grigore Vieru vor apărea piste pentru bicicliști

Aleea de pe bulevardul Grigore Vieru urmează a fi renovată, iar în zonă vor apărea piste pentru bicicliști, anunță primarul Ion Ceban, pe rețelele de socializare.

separator

”Deja se lucrează la instalarea a 100 de becuri noi de tip LED şi vopsirea stâlpilor de pe bulevard, iar în câteva zile vom începe lucrările nemijlocit pe alee.

Astfel, pe aleea din bd. Grigore Vieru vor fi amenajate piste pentru biciclişti pe ambele sensuri, separate de zona pietonală. La fel, în zona verde va fi instalat un sistem de iluminat decorativ, sistem de irigare şi mobilier urban.

Deoarece asfaltul de-a lungul aleii este într-o stare bună, Î. M. Regia „Exdrupo”, va interveni doar în zonele unde sunt tasări, va schimba şi bordurile de la intersecţii ce sunt deteriorate sau lipsesc, şi va amenaja pante pentru persoanele cu mobilitate redusă. Totodată, trecerile pietonale vor fi înălţate, pentru ca maşinile să încetinească, iar pietonii să se simtă în siguranţă când traversează strada. În zonă vor fi amenajate şi marcate şi locurile de parcare deja existente.

Cu ajutorul mai multor agenţi economici va fi restabilit şi Memorialul victimelor ghetto-ului din Chişinău.

Aleea de pe bd. Gr. Vieru este o zonă frumoasă din oraş, dar vrem să fie şi amenajată, pentru ca oamenii care se plimbă pe acolo să fie satisfăcuţi de spaţiul de recreere”, a declarat edilul.

În Germania, un câine și-a salvat stăpânul de la moarte cu prețul vieții sale
Articolul anterior
Măștile faciale sunt adevărate ,,infuzii de frumusețe”. Cum să le folosești corect!
Articolul următor
Alte articole interesante