Pe jos, în drum spre Alba Iulia. Profesorul Ion Mărgineanu a ajuns în comuna Ștefan cel Mare, din județul Neamț

În anul centenarului, profesorul Ion Mărgineanu, în vârstă de 80 de ani, fost deputat în primul Parlament, a pornit, pe 1 noiembrie, pe jos, din Bălți spre Alba Iulia. Profesorul Ion Mărgineanu, care a pornit pe jos spre Alba Iulia ca să ajungă acolo la 1 decembrie, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, a parcurs până acum aproape 200 de kilometri, din cei aproape 500 pe care îi are de făcut până la destinație.

separator
După ce a trecut prin Mircești și Hanul Ancuței, astăzi octagenarul și fostul deputat în Parlamentul R. Moldova, a ajuns în comuna Ștefan cel Mare, urmând ca mâine să ajungă la Piatra Neamț. Pe drum călătorul vorbește cu oamenii pe care îi întâlnește și le transmite mesajul Unirii.

În incinta Primăriei din comuna Ștefan cel Mare, Ion Mărgineanu a fost întâmpinat de primarul Sorin Ouatu. Acesta a vorbit despre impresiile și emoțiile pe care le-a avut după ce l-a cunoscut pe Ion Mărgineanu.

„Astăzi am avut o mare surpriză, să primim delegația din R. Moldova în frunte cu Ion Mărgineanu, care ne-a făcut o foarte mare bucurie prin faptul că ne-a vizitat comuna, că a ajuns în treacăt și în Ștefan cel Mare. Și nu i-am dat drumul, și-l ținem prizonier aici, la Primăria Ștefan cel Mare, unde împreună cu colegii ne bucurăm foarte mult și ne povestim trăirile pe care le-am avut și le avem. Noi am fost în R. Moldova, suntem înfrățiți cu comuna Geamăna din raionul Anenii Noi și suntem foarte bucuroși să-l primim cu inima deschisă pe Ion Mărgineanu, care ne-a surprins și ne-a uimit prin curajul pe care-l are. Merge pe jos atâția kilometri pentru a-și duce un gând și o dorință la îndeplinire, aceea de a sărbători împreună cu românii din România Marea Unire”, a menționat Sorin Ouatu.

La rândul său, Ion Mărgineanu a amintit despre faptul că a vorbit zilele trecute despre impresiile frumoase avute în cadrul călătoriei.

„Sunt deosebit de impresionat de felul cum oamenii ni se adresează, cum vorbesc, cum ne primesc. Nici n-am visat să ajungem la primărie. De unde și până unde, primarul a aflat că suntem pe acest teritoriu, ne-a ieșit înainte și ne-a făcut o primire împărătească. Vă îndemn să vă gândiți la neamul nostru, la frumusețile care sunt alături de dumneavoastră și planificați ca această parte a României să fie parte a vieții voastre”, a subliniat profesorul.

Ion Mărgineanu a parcurs ieri 20 de kilometri.

sursa: www.radiochisinau.ro

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Un român a descoperit 95.000 de euro într-un dulap second-hand cumpărat de pe internet
Articolul anterior
Irina Rimes, goală pe internet. Iată cum s-a fotografiat artista
Articolul următor