Pe lângă struguri și mere, la Târgul din Parcul Catedralei, vor fi în vânzare și prune uscate, dar și mure congelate

Duminică, în Parcul Catedralei, va fi organizat un nou Târg ,,Ia Moldova acasă”. Așa că, dacă nu ați reușit să faceți cumpărături dumina trecută, o mai puteți face. Strugurii se vor vinde la doar 5 lei kilogramul. Vor fi și mere, prune uscate, dar și mure congelate.

separator

O noutate bună este faptul că toți producătorii care vor participa la târg vor trebui să prezinte, pentru siguranța consumatorilor, certificate de inofensivitate, iar cei care nu le au nu vor putea participa.

Nata Albot, cofondatoarea KLumea a specificat pe pagina sa de facebook:

,,Dragii mei, eu nu credeam că situația fermierilor noștri este într-atât de disperată! Nu vă imaginați câtă lume îmi scrie în privat cu aceeași problemă. Zeci de agricultori stau cu roada în depozite și frigidere. La supermarket nu o primesc pentru că au cantități insuficiente. Certicările durează și costă scump. La piață nu o pot vinde pentru că e monopol pus de distribuitori. Distribuitorii plătesc bănuți pe kilogram de struguri. Chit că unii agricultori nu sunt de bun simț și au roadă de calitate dubioasă, trată cu substanțe toxice. Mai pe scurt, această problemă nu se rezolvă prin târguri. Zău că mă fac agricultor ca să înțeleg și eu cu ce se mănâncă pâinea asta și de ce într-o țară agricolă e un dezastru la capitolul managment, atât din partea guvernării cât și din partea agricultorilor. Dar pe moment, vă anunț că mai vine duminică un târg. De data asta, pe lângă struguri și mere, vor mai fi și prune uscate, și mure congelate. De data aceasta Primăria Chișinău se implică și își asumă niște costuri de organizare. Am solicitat de la toți fermierii certificate de inofensivitate. Iar cei care nu le au, nu vor putea participa în târg. Sunteți bineveniți să susțineți agricultorii noștri”, scrie Nata Albot.

O expoziție interactivă de fotografie în aer liber, cu muzică și DJ locali, va fi organizată în parcul Dendrariu! Ia-ți prietenii și vino la eveniment
Articolul anterior
Moldova Fashion Days: vezi colecțiile designerilor autohtoni pentru sezonul primăvară/vară 2019 (partea II)
Articolul următor
Alte articole interesante