Pe parcursul ultimei săptămâni, se atestă o îmbunătățire a nivelului de respectare a măsurilor anti-epidemice

În perioada 26 august-03 septembrie curent, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au verificat 39 de obiective, printre care frizerii, farmacii, instituții medicale, unități de comerț și de producere/industrie, fiind întocmite 5 procese verbale privind depistarea neconformităților.

separator

La fel, în perioada de referință, au fost supuse verificării 1246 instituții de învățămînt general și 88 instituții de invatamânt profesional tehnic.

Printre abaterile semnalate cel mai des, se numără neefectuarea triajului medical al angajaților la începutul zilei de muncă și a termometriei vizitatorilor/clienților, lipsa echipamentului de protecție sau utilizarea incorectă a acestuia, lipsa sau nerespectarea programului de igienizare a spațiilor, lipsa avizelor la substanțe biodestructive.

Totodată, pe parcursul săptămânii curente, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au verificat 172 de unități comerciale, printre care magazine alimentare, farmacii veterinare, depozite, unități de procesare și de alimentație publică, fiind depistate 16 neconformități. Totodată, au fost inspectate 35 piețe agro-alimentare, drept urmare fiind întocmite 20 procese verbale.

Urmare a efectuării controalelor, în perioada 26-31 august, au fost documentate 239 de încălcări, ce vizează activitatea unităților de comerț, a piețelor comerciale, a zonelor de agrement, precum și a lăcașurilor de cult.

Totodată, pe parcursul ultimei săptămâni, se atestă o îmbunătățire a nivelului de respectare a măsurilor aprobate de CNESP.

Autoritățile vin cu un îndemn pentru toți cetățenii și agenții economici, să respecte măsurile de protecție în sănătate publică:

-Evitarea aglomerațiilor și respectarea distanței de peste 1 m;

-Evitarea organizării evenimentelor ce presupun un grup mare de persoane;

-Purtarea corectă a măștilor. Aceasta trebuie să acopere atât gura, cât și nasul;

-Asigurarea personalului cu echipament de protecție;

-Efectuarea termometriei vizitatorilor și personalului. Monitorizarea stării de sănătate;

-Dezinfectarea suprafețelor.

Rudele tinerei mame răpuse de Coronavirus au primit de la morgă hainele altor pacienți decedați din cauza infecției
Articolul anterior
Chișinăuienii vor avea containere menajere pentru separarea deșeurilor
Articolul următor
Alte articole interesante