Percheziții la Piața Centrală. Șase persoane, reținute pentru contrabandă cu țigări și alcool

Șase bărbați au fost reținuți de oamenii legii, urmare a 20 de percheziții, pentru mai multe activități ilicite, inclusiv contrabandă cu 600.000 țigarete și 4.000 litri de alcool, care urmau să fie comercializate în România, scrie timpul.md.

Operațiunea a avut loc sub conducerea procurorilor PCCOCS, urmare a documentării și acțiunilor de urmărire penală efectuate de către ofițerii SIS și cei ai Serviciului Vamal.

Activitatea membrilor grupului a fost documentată timp de 3 luni, începând din septembrie 2021. Potrivit materialelor dosarului, cei șase transportau țigările în locuri special amenajate, evitând punctele de trecere a frontierei în care verificările sunt mai riguroase, datorită dotărilor tehnice. Totodată, acțiunile procesual-penale au relevat nu doar faptele de contrabandă, ci și punctele de depozitare a produselor.

Astfel, urmare a probatoriului acumulat, fortificat de rezultatul perchezițiilor la domiciliile, automobilele, garajele figuranților, precum și la tarabele acestora de la „Piața Centrală” din Chișinău, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au solicitat și au obținut în instanța de judecată, în zilele de sâmbăta și duminică ale săptămânii trecute, aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința a toți șase învinuiți.

În desfășurarea investigațiilor, oamenii legii au prioritizat eforturile axate pe destructurarea întregii scheme infracționale. Astfel, au fost depistate inclusiv locațiile de origine ale produselor de contrabandă și organizatorii activității infracționale.

De asemenea, au fost ridicate două automobile destinate transportării contrabandei, precum și trei automobile de lux, în vederea aplicării sechestrelor, ca măsură asiguratorie.

Totodată, procurorii PCCOCS au dispus efectuarea investigațiilor financiare paralele pe caz. Investigațiile continuă, în vederea elucidării tuturor aspectelor faptelor infracționale, mai scrie sursa citată.

Un copil de 1 an a murit după ce s-a înecat cu un balon
Articolul anterior
Motivul pentru care Andreea Marin a divorțat de primul soț: „N-am făcut față”
Articolul următor