Percheziții la un laborator clandestin din Capitală, care producea dezinfectanți periculoși

Oamenii legii au descoperit o grupare criminală compusă din 8 membri, care producea dezinfectanți și alte produse de igienă, care ar prezenta pericol pentru sănătatea oamenilor.

Potrivit informației, dezinfectanții se produceau într-un laborator și o secție clandestină din Chișinău, unde oamenii legii au efectuat percheziții și alte măsuri procesuale inopinate.

Comunicăm că gruparea infracțională era constituită din 8 membri care activau sub acoperirea a două companii autohtone, iar dezinfectantul a fost doar o parte din produsele contrafăcute și realizate de grupare în ultimele luni.

Astfel, pe lista produselor periculoase vândute în mai multe regiuni ale țării, diferitor organizații și companii, erau și produse de igienă și curățenie concentrate, ambalate în recipiente lipsite de sisteme de închidere de siguranţă, prevăzute pentru înlăturarea riscului ingestiei substanţei de către copii.

S-au descoperit recipiente cu etichetele unor producători europeni certificați în Republica Moldova, care erau reumplute cu tot felul de produse contrafăcute de către membrii grupării. Respectiv, dincolo de prejudiciul comercial adus, această grupare infracțională a admis nu doar un risc sanitar major și atingerea sănătății publice, dar și, posibil, a contribuit cauzal la sporirea cazurilor de infectări atât cu noul virus, cât și cu alte maladii transmisibile.

În procesul investigațiilor s-au constatat situații de infectare cu noul tip de virus COVID-19 înregistrate în organizațiile unde s-au folosit astfel de produse contrafăcute și livrate ca „dezinfectant” sau „igienizant”.

În prezent este dispusă expertiza acestor produse, existând bănuiala că în ele puteau fi adăugate tot felul de compuşi chimici, printre care şi metanolul, un compus extrem de toxic, precum şi emolienți cu efecte nocive și extrem de periculoase pentru sănătatea celor care le folosesc.

Investigațiile continuă în vederea identificării celorlalți complici ai faptei prejudiciabile, identificării listei integrale a companiilor și organizaților cărora s-au livrat astfel de produse contrafăcute și ridicarea neamânată a acestora din utilizare, precum și stabilirea persoanelor care au avut de suferit în rezultatul folosirii acestor produse.

Tendințele fashion. Ce va fi la modă în următoarele șase luni
Articolul anterior
Olanda a raportat primul deces în urma infectării repetate cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante