Pericol de inundații în Moldova. Care sunt regiunile vizate

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță despre emiterea Codului Galben de ieșire a apei în luncă, în legătură cu precipitațiile puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), în următoarea perioadă, până în 3 iulie.

separator

Centrul Hidrologic al SHS avertizează despre creșterea în continuare a nivelului apei pe sectoarele s. Criva – or. Costeşti – Stânca cu 2.0–3.0 m, faţă de nivelul din 13 iunie.

Izolat SHS prognozează ieșirea apei în lunca râului Prut din raionele Briceni şi Edineţ.

În legătură cu decizia subcomisiei de exploatare a Nodului Hidrotehnic Costești –Stânca de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Costeşti-Stânca (r.Prut) până la 510 m3/s, Centrul Hidrologic avertizează despre creşterea nivelului apei pe sectoarele:

– or.Costeşti-Stânca – or.Cantemir cu 2.5 – 3.5 m;
– or.Cantemir – s. Brânza cu 1.0 – 2.0 m,
faţă de nivelul din 16 iunie.

Izolat se prevede ieșirea apei în lunca râului Prut și subinundarea terenurilor agricole în cazul spargerii digurilor de stat.

SHS informează că în această perioadă există risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care nu conduc la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, Serviciul va actualiza prezentul mesaj prin avertizări hidrologice ulterioare.

Ucraina revine la măsuri de izolare strictă, după încă un record zilnic de infectări
Articolul anterior
Încă un preot din Moldova a murit de Coronavirus. Avea 45 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante