Persoane publice, diplomați și oameni de afaceri au promovat acțiunile de binefacere la Balul Anual de Caritate Hospice Angelus, ediția a IX-a!

Circa 160 de oameni și-au dat întâlnire la Balul Anual de Caritate Hospice Angelus, Ediția a IX-a, care a avut loc în data de 25 mai 2018, în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel. Balul de Caritate s-a desfășurat în acest an sub patronajul Alteții Sale Prințului Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza, care a ținut un discurs emoționant, în fața oaspeților, persoanelor publice, voluntarilor și a prietenilor Hospice Angelus, prezenți la eveniment.

separator

Prințului Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza a fost nominalizat ca preşedinte de onoare al organizaţiei, fiind ales succesorul Marinei Sturdza, într-o continuitate de gând şi de fapte, cu respect şi responsabilitate pentru o cauză nobilă.


,,Filantropia, iubirea faţă de ceilalţi, uneori în durere şi tristeţe, e o puternică emoţie şi probabil cel mai nobil sentiment pe care îl nutrim; e regenerator şi capabil să treacă peste capcanele întinse de ceea ce Marina Sturdza numea, cu mult adevăr, „oportunismul bolii”. Ea însăşi a fost răpită de cancer, pe care îl considera „cel mai oportunist dintre toate bolile” pentru că ne atinge pe toţi deopotrivă, fulgerător şi crud, indiferent la ce suntem, la cine suntem, la ce am clădit, ce vise şi ce viitor ne proiectăm… Iată un motiv în plus să ne unim forţele, gândul, intenţiile şi voinţa pentru a continua şi duce mai departe ceea ce devine o datorie morală şi totodată o datorie de suflet: aceea de a continua, dârz şi fără oboseală, dedicarea faţă de cei care traversează cea mai dificilă perioadă din viaţa lor în lupta cu bolile şi au nevoie de noi. A fi împreună cu ei, mână în mână, e nu doar un semn de umanitate şi bunăvoinţă, ci de civilizaţie (…)” – a subliniat Președintelui de Onoare al Balului de Caritate, Altețea Sa Prințul Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza.

La eveniment s-au adunat reprezentanți ai corpului diplomatic: Excelența Sa Doamna Signe Burgstaller – Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Excelența Sa Doamna Valeria Biagiotti – Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene – Tudor Ulianovschi, Boris Gilca – Secretar General de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, invitați de peste hotare, oameni de afaceri, artiști, reprezentanți mass-media, reprezentanți ai FFMS „Angelus Moldova” și alți susținători ai organizației.

,,Indiferent de activitățile noastre zilnice și programul încărcat, ar fi bine să ne gândim măcar un minut la cei care au nevoie de ajutorul nostru. Nu știm ce va fi mâine în viața fiecăruia dintre noi, de aceea, cât suntem sănătoși, putem să-i ajutăm pe cei care astăzi sunt în dificultate”, a afirmat Dr. Galina Tomaș, specialist în nutriție și sănătate publică.

Programul serii a inclus o cină festivă și un program artistic variat. La eveniment s-a desfășurat o licitație cu strigare cu prezentare de obiecte inedite, o licitație fără strigare, o tombolă și câteva secvențe video relevante.

Printre susținătorii cauzei nobile promovate de Hospice Angelus Moldova se numără artiștii care au evoluat pro bono la eveniment: Stela Boțan, Olga Verbițchi, Geta Burlacu, Dj Codek, 7 Klase, Ana Cernicova și Amelia Uzun, Fundația de Caritate Arta Vie și prezentatorii Daniela Mițelea și Alex Luca.

Datorită sponsorilor evenimentului și generozității participanților, a fost posibilă colectarea de fonduri financiare pentru Îngrijiri Paliative (ÎP) gratuite prestate de către Hospice Angelus Moldova, acoperind necesarul pentru două luni de activitate a fundației. Scopul evenimentului este de a spori nivelul de conștientizare a publicului cu privire la necesitatea de ÎP în Republica Moldova și de a colecta resurse financiare pentru îngrijirea gatuită a adulților și copiilor aflați la evidența fundației, la moment: 60 adulți, 40 copii și 15 copii în staționar la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus”.

Îngrijirea paliativă are drept scop îmbunătățirea calității vieții atât a pacienților cu boli incurabile, grave, avansate, cu pronostic limitat de viață de până la 12 luni, cât și a familiilor acestora, oferind asistență medicală, socială, consiliere psiho-emoțională și spirituală. În anul 2017 cca 2500 de pacienți au găsit susținere și alinare alături de Hospice Angelus.

Vezi mai multe imagini din cadrul evenimentului!
       

Topește rapid centimetri în plus de pe talie, coapse și șolduri! Începe ziua cu antrenament combinat
Articolul anterior
Noutăți la admiterea 2018: instituțiile de învățământ vor stabili propriile criterii și strategii de admitere
Articolul următor
Alte articole interesante