Persoanele care au muncit după atingerea vârstei de pensionare vor putea depune online cererile pentru recalcularea pensiei

Persoanele care au continuat să muncească după atingerea vârstei de pensionare vor putea depune online cererile pentru recalcularea pensiei. Potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale, acest lucru va fi posibil din 1 ianuarie 2021, iar scopul este evitarea aglomeraţiei de la oficiile teritoriale.

„Va fi necesar să acceseze pagina oficială a CNAS, panoul Ecerere Reexaminare a Pensiei, să introducă IDNP-ul solicitantului, data naşterii, să bifeze opţiunile care sunt indicate, că este de acord de a fi prelucrate datele cu caracter personal şi să fie utilizate datele de pensionare şi atunci când va face click, cererea se va înregistra”, a menţionat Olga Mihăeş, şef adjunct de direcţie, CNAS.

Pot depune cereri cei care s-au pensionat în perioada 1999-2018 şi au muncit cel puţin şapte ani după asta. De asemenea, din 4 ianuarie, cererile pot fi depuse şi la oficiile teritoriale, iar beneficiarii se pot programa online. Reprezentanţii CNAS estimează că, anul viitor, vor depune cereri de reexaminare a pensiilor în jur de 18 mii de persoane.

În iulie, la Casele Teritoriale de Asigurări Sociale din ţară s-au format cozi imense, pentru că mii de persoane în etate au depus cereri de recalculare a pensiilor. Atunci, portalul online nu era disponibil.

sursa: www.publika.md

A apărut colindul despre pandemie: ,,Deschide ușa! Nu deschid!
Articolul anterior
Acord istoric între Marea Britanie și Uniunea Europeană! Anunțul făcut de Boris Johnson și Ursula von der Leyen
Articolul următor
Alte articole interesante