Persoanele care revin din vacanță au obligația de a se autoizola pe cont propriu, fără eliberarea certificatului de concediu medical

Toți cetățenii care revin de la odihnă, de peste hotare, sunt obligați să respecte regimul de carantină de 14 zile, la intrarea în țară.

separator

Ministerul Sănătății au emis o circulară conform căreia toate persoanele care au călătorit pe motive de odihnă, la întoarcerea în R. Moldova, sunt obligate să se autoizoleze pentru 14 zile din cont propriu.

„Conform prevederilor Hotărârilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioadă de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Menționăm că persoanele care părăsesc R. Moldova pe motiv de odihnă nu fac parte din categoriile exceptate și urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile.

În conformitate cu prevederile pct. 31 al Instrucțiunii privind modul de eliberare a certificatului pentru carantină se eliberează salariaților care au fost în contact cu persoanele cu boli contagioase. Astfel, regimul de autoizolare la intrarea în țară, în cazul în care persoana nu prezintă dovada a contactului cu un bolnav de COVID-19 confirmat pozitiv, nu intră sub incidența prevederilor pct. 31 al Instrucțiunii menționate, fapt care nu permite eliberarea certificatului de concediu medical pentru carantină. Respectiv, autoizolarea persoanelor la revenirea în țară după călătoriile de odihnă se realizează pe cont propriu, fără eliberarea certificatului de concediu medical”, se menționează în document.

Astăzi, creștinii ortodocși de stil vechi îi cinstesc pe Sfânta Maria Magdalena şi pe marele Mucenic Foca
Articolul anterior
OMS: Măștile de protecție ar trebui să devină un simbol al solidarității în întreaga lume
Articolul următor
Alte articole interesante