Personalități distinse din domeniul educației din țara noastră, decorate cu ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler de către președintele României, Klaus Iohannis

În țara noastră a avut loc ceremonia de înmânare a ordinelor „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler, conferite de președintele României, domnul Klaus Werner-Iohannis, unor persoane distinse din Republica Moldova.

separator
Ambasada României în Republica Moldova a organizat, la 28 februarie 2020, ceremonia de înmânare a ordinelor „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler, conferite de președintele României, domnul Klaus Werner-Iohannis, unor persoane distinse din Republica Moldova.

Ceremonia a fost oficiată de E.S. Daniel Ioniță, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, care a menționat în cuvântul său introductiv:

„Astăzi este o zi specială în care premiem excelența și aducem mulțumirile noastre sincere unor persoane deosebite, care prin activitatea lor s-au remarcat nu numai în Republica Moldova, dar și în România. Este o zi în care demonstrăm că avem un spațiu comun de limbă, cultură, istorie și tradiții. Este o zi memorabilă în activitatea noastră diplomatică”.

Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler a fost conferit următoarelor persoane: doamnei Carteleanu Tatiana, conferențiar universitar dr. la Universitatea Pedagogică de stat „Ion Creangă” din Chișinău; doamnei Cosovan Olga, conferențiar universitar dr. la Universitatea Pedagogică de stat „Ion Creangă” din Chișinău; doamnei Ctitor Valentina Boris, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt”, orașul Grigoriopol; doamnei Moscovciuc Nadejda, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Evrika” din Rîbnița; doamnei Moșneaga Valentina, profesor de limba și literatura română la Gimnaziul Corjova din comuna Corjova; doamnei Olog Lidia, profesor de limba și literatura română și limba franceză în localitatea Bender; doamnei Pavlova Ecaterina, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Tiraspol; doamnei Petrenco Valentina, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Evrika” din Rîbnița; doamnei Poștarencu Lidia, profesor de limba și literatura română la Școala de tip internat pentru copii orfani din Bender; doamnei Stogul Svetlana, profesor de limba și literatura română, Gimnaziul Roghi, raionul Dubăsari; doamnei Turbal Ala, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Evrika” din Rîbnița.

Totodată, ambasadorul României Daniel Ioniță a folosit acest prilej pentru a evidenția apropierea sărbătorii Mărțișorului, simbol intrat în patrimoniul imaterial universal al UNESCO grație eforturilor comune ale României, Republicii Moldova, Bulgariei, Serbiei și Macedoniei de Nord, oferind în același timp și un mărțișor doamnelor decorate.  

Chișinăuienii care au călătorit astăzi cu troleibuzul au primit în dar Mărțișoare
Articolul anterior
Cu drag de mama! Corina Hamureac, designer: ,,Am o relație specială cu ea”
Articolul următor
Alte articole interesante