Peskov: ,,Moldova riscă să fie absorbită de România”

Dmitrii Peskov afirmă că în Moldova au loc „procese interesante”. În opinia sa, Moldova se îndreaptă spre a fi „absorbită” de România.

Peskov: Moldova riscă să fie absorbită de România

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a vorbit despre introducerea limbii române în toată legislația țării și excluderea așa-numitei moldovenești.El consideră că astfel țara își „îngrădește” suveranitatea, transmite Realitatea.md.

„Și-au distrus deja limba. Ei nu o mai numesc moldovenească. Vedem că Moldova se îndreaptă spre a fi absorbită de România. Vedem acțiuni care vizează îngrădirea deliberată a propriei suveranități”, a spus Peskov.

Vineri, declarații referitoare la Republica Moldova au fost făcute și de Dmitrii Medvedev, dar și de Maria Zaharova. Fostul președinte rus era indignat că Vladimir Putin are interdicție de a intra în țara noastră, iar purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse – că premierul de la Chișinăul a anunțat despre sancțiuni pentru cei care vor purta panglica bicoloră pe 9 mai.

Putin a discutat la telefon cu Lukaşenko despre situaţia din Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin, care se confruntă cu o revoltă a grupului paramilitar Wagner, a discutat la telefon cu omologul său belarus care este şi principalul său aliat Aleksandr Lukaşenko, a relatat sâmbătă agenţia de presă belarusă Belta.

Este primul contact internaţional pe care îl are Vladimir Putin de la declanşarea acestei revolte, vineri seară, de către liderul Wagner, Evgheni Prigojin, scrie Agerpres.

„Preşedintele rus i-a telefonat în această dimineaţă preşedintelui belarus” pentru a-l informa „despre situaţia din Rusia”, a relatat Belta citând serviciul de presă al lui Lukaşenko.

Putin a promis că va zdrobi ceea ce a calificat drept o revoltă armată, după ce liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a preluat controlul oraşului Rostov-pe-Don, în cadrul unei tentative de a înlătura conducerea armatei.

Lupte între armata rusă și mercenarii Wagner pe autostrada care leagă Rostov de Moscova

Aviația rusă a bombardat autostrada M-4, care face legătura între Rostov și Moscova, folosită de mercenarii Wagner în drumul lor spre capitala Federației Ruse, a declarat un oficial de la Kiev, care citează surse media rusești. Conform unor informații încă neconfirmate oficial de autoritățile ruse, armata rusă folosește aviația pentru a lovi convoaiele Wagner, în ciuda traficului auto intens și a faptului că pe acest drum se află multe mașini civile. Pe rețelele sociale au apărut inclusiv imagini cu un avion A-26 al armatei ruse, doborât în zona Voronej, conform digi24.ro.

Ambuteiaj pe autostrada M-4 între Voronej și Moscova

De alfele, conform GeoConfirmed, cel puțin un convoi de trupe Wagner a fost localizat în apropiere de acest oraș, aflat la circa 460 de kilometri de Moscova.

Mercenarii Wagner controlează deja total orașul Rostov, după ce au preluat controlul aeroportului și al comandamentului armatei ruse din regiune.

Purtăm ie cu mândrie! Angajații de la frontiere, în port popular de Ziua Internațională a iei

Angajații Poliției de Frontieră au întâmpinat într-un mod deosebit călătorii la trecerea frontierei de stat. Pentru câteva ore, uniforma de serviciu a fost înlocuită cu ia tradițională, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Astfel ne amintim de tradiţia noastră, moştenită din străbuni.

Astăzi, 24 iunie, este ziua când valorificăm patrimoniul național, prin promovarea cămășii tradiționale ca piesă vestimentară specifică regiunii noastre.

Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită IA, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine și a ajuns să fie recunoscută în întreaga lume.

Ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, convocat la Ministerul de Externe
Articolul anterior
Hyundai își vinde fabricile din Rusia. Producția de mașini suspendată de anul trecut
Articolul următor