Peskov: ,,Moldova vrea să devină mai europeană chiar și decât europenii înșiși”

„Moldova vrea să devină mai europeană chiar și decât europenii înșiși. Acest lucru se asociază cu țările ce au poziții antiruse”, declară Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, după decizia Consiliului European de a acorda Moldovei statut de țară candidată la UE, scrie ria.ru.

Russian spokesman refuses to rule out use of nuclear weapons

„Moldova „își iese din piele” în încercarea de a adopta măsuri antirusești, pentru că pentru ei statutul de candidat, nu știu de ce, se asociază anume cu rusofobia. Lor le pare că vor fi placul europenilor cu cât vor avea o poziție tot mai pronunțată anti-Rusia. Ne dorim mult ca acest lucru totuși să nu se întâmple”, a spus Peskov, transmite Unimedia.

Totodată, acesta spune că este important ca decizia să nu aducă mai multe probleme Moscovei și relațiilor Rusiei cu UE.

Consiliul European a votat ieri pentru acordarea statutului de state candidate pentru aderare Republicii Moldova și Ucrainei.

Președinta Maia Sandu a spus că avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort.

Mai mulţi lideri europeni au felicitat joi Ucraina şi Republica Moldova pentru desemnarea lor oficială drept ţări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, nu vede riscuri pentru Moscova în statutul de candidat al Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Dezvoltarea țărilor UE cu alte țări nu creează riscuri pentru Rusia, nu este un bloc politico-militar”, a spus acesta.

Lionel Messi a debutat ca actor într-un serial

Starul Lionel Messi a debutat ca actor într-un serial argentinian, „Los Protectores”, în care interpretează propriul rol, în faţa unui trio de reprezentanţi ai jucătorilor de fotbal, informează EFE, citează Agerpres.

Lionel Messi says he's joining Inter Miami in Major League Soccer,  rejecting offer from Saudi Arabia

Aceasta participare a căpitanului selecţionatei Argentinei are loc în cel de-al doilea sezon al comediei lansate de „Star Original Productions”, avându-i drept protagonişti pe argentinienii Adrian Suar şi Gustavo Bermudez, alături de columbianul Andres Parra, care interpretează rolurile de agenţi de fotbalişti.

Messi participă la o scenă distractivă de cinci minute, în care se întâlneşte cu cei trei impresari pentru a vorbi despre un proiect de sprijinire a tinerilor care joacă pentru diferite cluburi din Europa, iar situaţia scapă de sub control din cauza solicitării de fotografii şi videoclipuri şi a propunerii unei afaceri care dă naştere unui schimb intens de priviri.

Scena se încheie cu un toast între Messi şi cei trei impresari, în seria de şapte episoade care a început să fie difuzată duminica trecută pe serviciul de streaming Star+.

Filmat în diferite locaţii din Buenos Aires şi Paris, noul sezon prezintă diverse situaţii distractive legate de aventurile celor trei protagonişti ai săi şi dezvăluie relaţiile de putere şi competiţie tipice lumii agenţilor de fotbalişti.

Al doilea sezon începe la un an după înfiinţarea „Los Protectores S.A.”, când cei trei parteneri ai săi se bucură că au reuşit să poziţioneze compania drept una dintre cele mai importante agenţii de reprezentare a fotbalului din America Latină şi Europa, dar suferă în mod neaşteptat pierderea portofoliului său de jucători, aşa că aceştia vor face imposibilul pentru a recupera ceea ce le aparţine.

Cu câte milioane de euro a fost vândută cea mai scumpă vacă din lume

Viatina-19 FIV Mara Imóveis este cea mai scumpă vacă din lume, întrucât valoarea sa de la licitație a depășit 21 de milioane de reali brazilieni, adică în jur de 4 milioane de euro, scrie Blick, citează libertatea.ro.

INCREDIBIL! Cu câte milioane de euro a fost vândută cea mai scumpă vacă din lume

La o licitație din Arandu, statul brazilian São Paulo, o treime din vita de 4 ani și 5 luni s-a vândut cu 7 milioane de reali, circa 1,3 milioane de euro. Cumpărătorul a fost crescătorul Nelore HRO din Arandu.

În total, în mai multe licitații, animalul a fost vândut cu suma de 4 milioane de euro, „cea mai mare din lume”, după cum scrie portalul specializat Agroverdad.

Viatina-19 FIV Mara Imóveis, așa cum se numește valoroasa vacă, aparține rasei de vite Nelore și era deținută de compania agricolă Casa Branca.

Rasa Nelore este foarte populară nu numai pe piața de vite din Brazilia, ci și în străinătate. Deși rasa este originară din India, în Brazilia ajunge la cel mai mare număr de capete. Femelele adulte ating o lungime medie de 1,65 metri, o înălțime de 1,55 metri și o greutate de până la 800 de kilograme. Taurii au 1,77 metri lungime, 1,7 metri înălțime și pot cântări până la o tonă.

Potrivit specialiștilor, vacile Nelore dau între 4 și 7 kilograme de lapte pe zi.

440 mii de euro, confiscați la frontieră. Banii erau ascunși într-o boxă audio din mașină

Doi bărbați din Odesa, reținuți în Cimișlia în luna aprilie a anului 2022, care au trecut prin contrabandă în Moldova peste 440 mii euro, ascunse în boxa mașinii, au fost trimiși în judecată. Potrivit procuraturii, banii au fost confiscați, iar mașina – pusă sub sechestru. 

Foto: PCCOCS

„Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță terminarea urmăririi penale în cazul celor doi cetățeni ai Ucrainei, care în aprilie 2023 au introdus ilegal în Moldova peste 440.000 EUR – peste 8.7 milioane lei – urmată de trimiterea lor în judecată.

Acum, cei doi rămân în arest preventiv, la solicitarea procurilor PCCOCS, iar dosarul urmează să fie examinat de Judecătoria Comrat, sediul Vulcănești. Conform Codului penal, aceștia riscă o pedeapsă de la 4 la 10 ani închisoare, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, se prezumă nevinovați, potrivit legii.

Banii erau camuflați într-o boxă audio din mașină

Cei doi sunt din regiunea Odesa a Ucrainei și au vârste de 32 și 39 de ani. Cel mai în vârstă din ei a intrat în Moldova prin Vulcănești la orele amiezii, fără însă să declare în vamă că ar transporta suma de bani vizată, tăinuită într-o boxă audio din mașina pe care o conducea.

Banii au fost ridicați și au devenit corp delict, iar asupra mașinilor a fost aplicat sechestru

Aceștia au pornit spre Chișinău, dar la intrare în Cimișlia, mașina acestora a fost oprită de poliție, în baza informației operative. La inspectorat, în boxa audio ridicată din portbagajul mașinii a fost examinată, iar urmare a investigațiilor banii au fost indisponibilizați și au devenit corp delict. La solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra ambelor mașini a fost aplicat sechestru, în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, ca bunuri folosite la comiterea contrabandei”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții PCCOCS.

#stilunic cu Nicu Țărnă:” În acea perioadă toți erau îmbrăcați la fel. Îmi plac schimbările de acum”!
Articolul anterior
Cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrală și de Est va relua mai multe curse din și spre Chișinău
Articolul următor