Peste 1.700 de articole vestimentare și încălțăminte importate, au fost distruse de Serviciul Vamal

Serviciul Vamal a autorizat, pe parcursul anului 2019, distrugerea a peste 1.700 de articole vestimentare, de încălțăminte și alte mărfuri de larg consum contrafăcute, care aduceau atingere unor drepturi de proprietate intelectuală. Unele surse au menționat că acestea puteau fi donate unor orfelinate și aziluri de bătrâni în scop de binefacere.

separator
Potrivit Serviciului Vamal, aplicarea acestei măsuri de protecție este dispusă doar la solicitarea titularului de drept ori reprezentantului acestuia, în cazul în care se confirmă că mărfurile reținute de organul vamal aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală.

Astfel, în cazul în care sunt depistate mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, autoritatea vamală notifică titularii de drept ai mărcilor protejate. Aceștia pot decide pentru distrugerea bunurilor sau predarea lor cu titlu gratuit unor instituții publice, inclusiv din sistemul protecției sociale, unor asociații obștești, fundații cu caracter umanitar etc.

În anul 2019, organul vamal a înregistrat 139 cazuri de depistare a mărfurilor susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală, comparativ cu 82 de cazuri în anul 2018. În trei dintre cazuri, bunurile au fost distruse, iar în altele trei, acestea au fost predate cu titlu gratuit unor orfelinate.

Antos a desemnat câștigătoarea titlului ”Miss Naturalețe 2019”
Articolul anterior
Cadouri și premii vor fi oferite copiilor cu dizabilități, participanți ai concursului de desene „Și eu am un vis”
Articolul următor
Alte articole interesante