Peste 10 școli din Moldova vor fi reparate cu suportul Băncii Mondiale

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a avut ieri, 1 iunie, o ședință online cu reprezentanții misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova, condusă de Janssen Teixeira.

separator

Discuțiile s-au axat asupra desfășurării activităților în cadrul Proiectului Reforma Învățământului din Moldova (PRIM).

Ministrul Igor Șarov a mulțumit Oficiului Băncii Mondiale pentru suportul constant pe care îl acordă Republicii Moldova în domeniul educației.

„Împreună cu colegii din cadrul PRIM am depus toate eforturile ca activitățile care derulează în cadrul proiectului să nu fie afectate de pandemia virusului COVID-19. La moment sunt finalizate lucrările de renovare în cadrul a 4 instituții de învățământ, iar în alte 11 școli lucrările de renovare se execută conform graficului cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.”, a subliniat oficialul.

De asemenea, ministrul Igor Șarov a menționat că au fost recepționate o parte a materialelor de predare și învățare pentru dotarea a 100 de centre de resurse pentru educația incluzivă pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat desfășurarea formărilor online pentru cadrele didactice de sprijin și psihopedagogi care lucrează cu copiii cu cerințe educaționale speciale, dotarea a 160 de instituții de învățământ cu echipament pentru laboratoarele de fizică, chimie și biologie și echipament TIC, dezvoltarea capacităților Agenției Naționale pentru Asigurarea Calității în Educație și Cercetare, îmbunătățirea calității datelor și sistemului informațional de management in educație etc.

Reprezentanții Băncii Mondiale vor desfășura în perioada 1- 5 iunie, mai multe ședințe online cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării privind implementarea Proiectului Reforma Învățământului din Moldova.

Invazie de căpușe periculoase în Rusia. Peste 2.000 de copii, afectați
Articolul anterior
Ex-ministru: Starea de urgență de 2 luni nu și-a atins scopul de a bloca epidemia și a elimina coronavirusul de pe teritoriul Moldovei
Articolul următor
Alte articole interesante