Peste 10 state europene au impus restricții de călătorie cetățenilor români

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri seară, că accesul cetățenilor români este restricționat pe teritoriul a opt state din Uniunea Europeană în contextul numărului mare de noi infectări din România din ultima perioadă. Miercuri, în România s-a atins un nou record de infectări pe zi, cu peste 550 de cazuri confirmate.

separator

Aceste restricții diferă de la interzicerea totală în Malta, la obligativitatea a 14 zile de autoizolare sau necesitatea prezentării unui test negativ pentru COVID 19, cum este cazul de joi, în Austria.

În total, peste zece state au reimpus restricţii de călătorie cetăţenilor români. Trei ţări au anunţat că nu mai permit accesul cetăţenilor români: Malta, Norvegia şi Finlanda. De asemenea, Cipru și Austria au anunţat că românii vor fi primiţi în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un raport medical, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în care să se certifice că a fost testat negativ la noul coronavirus. Austria alternează această condiție cu intrarea în carantină pentru 14 zile. În schimb, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia permit accesul românilor, cu obligativitatea intrării în izolare pentru 14 zile.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe din România a avertizat că autorităţile din Grecia, destinația preferată de vacanță pentru români, pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu Covid-19 care vor fi înregistrate în România, anunță europalibera.org.

FinComBank a lansat serviciul „Primeşte transfer Zolotaya Koronа” pentru cardurile băncilor din Moldova
Articolul anterior
Grecia introduce testări obligatorii la singurul punct rutier de intrare în țară
Articolul următor
Alte articole interesante