Peste 100 de persoane au suferit traumatisme din cauza ghețușului

Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor primăriei Chişinău. Potrivit şeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială a municipiului Chişinău, Irina Banova peste 90 de cazuri au avut loc sâmbătă, iar 13 – astăzi dimineața.

separator

Solicitat de MOLDPRES, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă din capitală, Petru Craveţ, a specificat că în zilele de weekend la spital au ajuns pentru consultaţii 23 de pacienţi care au căzut pe gheaţă, dintre aceştia doi au fost internaţi pentru intervenţii.
„În mare parte, victimele sunt persoane în etate, care au căzut în curţile blocurilor sau în stradă”, a spus Craveţ.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a menţionat pentru agenţie că, în ultimele 24 de ore, o persoană din raionul Soroca s-a adresat la urgenţă cu hipotermie. Medicii-traumatologi recomandă populaţiei, în special oamenilor în etate, să se abţină de la călătorii prin oraş, pe timp de ninsoare şi polei. Dacă s-a întâmplat că aţi căzut jos şi simţiţi dureri grave în porţiunile de corp vătămate, rugaţi trecătorii să apeleze Serviciul 903. Nu întreprindeţi nimic până la sosirea medicilor, pentru că orice mişcare în plus ar putea agrava şi mai mult traumatismele, avertizează traumatologii.

Amintim că până pe 22 martie este valabilă avertizarea de Cod Galben de ninsori, polei, vânt şi valuri de frig.

Sursa

Miturile despre păr pe care le poți da uitării
Articolul anterior
Beneficiile ceaiului de urzică
Articolul următor
Alte articole interesante