Peste 100 de viziere de protecție fabricate cu susținerea Universității Tehnice din Moldova au ajuns la Nisporeni

Peste 100 de viziere de protecție pentru medici, fabricate la FabLab Chișinău, cu susținerea Universității Tehnice a Moldovei, au fost expediate astăzi către Spitalul raional din Nisporeni.

separator
La inițiativa rectorului UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a prorectorului Dinu ȚURCANU, directorului Centrului de Ghidare și Informare în carieră Radu MELNIC și vicedirectorului CEGHID Natalia ȘESTENCO, Universitatea Tehnică a Moldovei susține cu toată ardoarea inițiativa de a produce viziere și a le dona sistemului medical, lansată de grupul de activiști din România viziere.ro și implementată în Republica Moldova prin intermediul platformei online viziere.md, în parteneriat cu Asociatia Companiilor Creative din Moldova – COR.

Astăzi primele 100 de ecrane transparente au ajuns deja la Spitalul raional Nisporeni. Este meritul makerilor entuziaști de la FabLab Chișinău – Vitalie GLADÎȘ (director) și a coechipierilor săi Vladimir AMBARLII și Vladimir SCUTELNIC, care au confecționat aceste echipamente de protecție foarte necesare pentru cadrele medicale.

Vizierele sunt produse din PET-G cu ajutorul tăietoarelor laser – un produs pe cât de simplu, pe atât de important și indispensabil pentru activitatea medicilor-eroi, care se află pe linia întâi în lupta cu virusul Covid-19.

După ce studenții-voluntari au confecționat la ZIPhouse peste 1000 de măști reutilizabile, pe care le-au donat instituțiilor medicale, dar și colegilor aflați în carantină, iar profesorii-psihologi au deschis un cabinet online de consiliere în gestionarea stărilor de anxietate, iată că UTM combate Covidul cu o nouă inițiativă meritorie – confecționarea vizierelor de protecție pentru medici.

Coronavirus: 6 pacienți din raionul Hâncești s-au vindecat
Articolul anterior
Fumatul crește riscul infectării cu noul coronavirus: Nu e târziu să te lași nici acum
Articolul următor
Alte articole interesante